Önümüzdeki 20 yılın en önemli mesleği olacak

Güncelleme Tarihi:

Önümüzdeki 20 yılın en önemli mesleği olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 13:52

Havayolu şirketlerinin hızla uçak filolarını genişletmesiyle kaçınılmaz olarak ortaya çıkmaya başlayan pilot açığı sorunu, şirketleri şimdiden kaygılandırmaya başladı. Küresel çapta önümüzdeki 20 yılda yarım milyona yakın pilota ihtiyaç duyulacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Havayolu şirketlerinin hızla uçak filolarını genişletmesiyle kaçınılmaz olarak ortaya çıkmaya başlayan pilot açığı sorunu, şirketleri şimdiden kaygılandırmaya başladı.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı üreticisi Boeing'den yapılan açıklamada, küresel ekonomilerin genişlemesiyle havayolu şirketlerinin onbinlerce yeni yolcu uçağını hizmete soktuğu belirtilerek, bunun sonucu olarak gelecek 20 yıl içinde dünyada 465 bin kadar yeni pilota ihtiyaç olacağı tahmininde bulunuldu.

GELECEĞİN MESLEKLERİ / FOTO-ANALİZ

GÜVENLİK KAYGISI BAŞ GÖSTERİYOR 

Havayolu şirketlerinin giderek artan pilot açığını kapatmak amacıyla düşük nitelikli pilotları görevlendirme yoluna gidebileceğine işaret edilen şirket açıklamasında, bunun sonucu ortaya çıkacak uçuş güvenliği sorununun büyük bir kaygı konusu oluşturduğu vurgulandı.

Çoğu ABD'de olmak üzere Kuzey Amerika'da 2031 yılına kadar 69 bin, hava ulaşımı sanayinde en büyük büyümenin görüldüğü Asya Pasifik bölgesindeyse 185 bin 600 yeni pilota ihtiyaç olacağına işaret edilen açıklamada, pilot açığının bazı bölgelerde şimdiden kendini hissettirmeye başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Dünyanın pek çok bölgesinde pilot açığı zaten var. Özellikle Asya Pasifik bölgesinde, pilotların yoğun programlarının yarattığı kısıtlamalar nedeniyle gecikmeler, işlemlerde kesilmeler meydana geliyor” ifadesi kullanıldı.

TEKNİK ELEMANA DA İHTİYAÇ VAR 

Hava ulaşımı sanayinin teknik personel açığının sadece pilotlarla sınırlı kalmadığına işaret edilen açıklamada, aynı dönem içinde dünyada 601 bin yeni uçak bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacağı öngörüsünde de bulunuldu. Açıklamada, Asya Pasifik bölgesinde ihtiyaç duyulacak uçak bakım teknisyeninin 234 bin 500, Kuzey Amerika'da ise 92 bin 500 olduğu belirtildi.
   
Şirket açıklamasının sunumu ABD'nin başkenti Washington'da Boeing pilot hizmetleri şefi Carl Davis tarafından yapıldı.

Özellikle Çin ve Hindistan'da pilot ihtiyacının çok olacağına dikkat çekilirken, ABD'de havayolu şirketleri iflas ettiğinden açıkta kalan pilotlar için Asya ve Ortadoüu ülkelerinin fuarları düzenlediği de ifade edildi.

Davis, "Bizden uçak satın alan küresel çaptaki havayolu şirketlerinin pilot koltuğunu doldurma konusunda sıkıntı yaşadıklarını duyuyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!