Online videoya 'hassas ayar'

Güncelleme Tarihi:

Online videoya hassas ayar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 00:53

Nefret söylemi ve terörizm içeren videoların yanında reklamlarının gösterilmesinden rahatsız olan reklamveren şirketlerden sonra yeni formüller geliştiriliyor. Bu konuda harekete geçen Hürriyet, online video içeriklerini hassaslık düzeyine göre derecelendirmeye başladı.

Haberin Devamı

REKLAMVEREN şirketlerin, nefret söylemi ve terörizm içeren videoların yanında reklamlarının gösterilmesinden rahatsız olmasından sonra online video sektöründe yeni formüller geliştiriliyor. Bu konuda harekete geçen Hürriyet, online video içeriklerini hassaslık düzeyine göre derecelendirmeye başladı.

Hürriyet Video servisindeki içerikleri hassaslık düzeyine göre ‘Reklamsız’, ‘+18’ ve ‘+13’ gibi derecelendirdiklerini anlatan Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Diğer yayıncılarda olduğu gibi kullanıcılar tarafından sisteme yüklenen video içerikleri bizde bulunmuyor. Aksine tüm içeriklerimiz profesyonel editör kadromuzun kontrolünden geçerek reklam almaya uygun değil, +13 ve +18 gibi etiketleniyor. Hem kullanıcılarımız hem de reklamverenimiz için güvenli bir ortam yaratmış oluyoruz” dedi.

AYDA BİN YENİ VİDEO
Aylık 50 milyonun üzerinde filtreden geçmiş temiz envanteri ziyaretçilerin izlediğini belirten Tandoğan, “Her ay 1000 yeni video sisteme yüklüyoruz. Videoların yüzde 35’e yakını sıcak haber gündemi harici oluyor. Editörlerimizin kontrolünden geçmiş, “reklam almaya uygundur” olarak işaretlenen video izlenme rakamımız ise 50 milyona yakın. Reklamverenlere video önünde, video arasında veya video sonunda yer verebiliyoruz. Kullandığımız reklam sunucu altyapısı her türlü ihtiyaca cevap verebilir nitelikte” diye konuştu. Hürriyet Video servisindeki içeriklerinin tüm ziyaretçilerini kapsayacak şekilde kategorize edildiğine dikkat çeken Tandoğan, her ilgi alanına ve demografik özelliğe uygun kategorize etme imkanı sunduklarını anlattı.

Tandoğan, “Kullanıcı davranış verilerinden yola çıkarak oluşturduğumuz ilgi segmentlerini de video içeriklerimizde reklam gösterirken kullanabiliyoruz, Örneğin; emlak ilgili olduğunu saptadığımız bir kullanıcımıza konut projesi reklamını yine onun ilgilendiği video kategorilerinde izlerken yayınlayabiliyoruz” dedi.

ENTEGRE BİR YAPI
Hürriyet Video içeriklerinin hurriyet.com.tr’deki haberleri zenginleştirmek için de kullanıldığına dikkat çeken Tandoğan şunları söyledi: “Finans ile ilgili bir video Bigpara.com’da, Tenis veya motorsporları videosu Spor Arena’da, enflasyon açıklaması içeren videoyu da ekonomi alt kategorilerinde kullanılabiliyor. Bu videoların hem Hürriyet Video altındaki hem de hurriyet.com.tr içeriklerindeki verilerini takip edebiliyor ve reklam hedeflemesinde kullanabiliyoruz.”

Reklam yayınında kullanılan teknolojilere de değinen Tandoğan, “Global seviyede ve tüm dünyaca kabul edilmiş en yüksek standartlara sahip reklam sunucuları, video analitik ve takip sistemleri, video oynatıcı sistemler, data yönetim platformlar (DMP) gibi entegre bir yapıdan oluşuyor” dedi.

GÜNDEM HARİCİ VİDEOLAR VAR
HÜRRİYET Video servisinin, güncel haber videoları veren bir kaynak olmasının yanında gündem harici konularda da vakit geçirilebilecek bir platform olduğunu ifade eden Tandoğan, “Basılı gazetede olduğu gibi internette de, yemek tariflerinden basketbol yorumlarına, yazarlarla canlı röportaj ve programlardan eğlence videolarına, kültür sanat içeriklerine, günlük/haftalık burç yorumlarına hatta makyaj önerileri ve bebek bakımı gibi kullanıcıların rahatlıkla bulabileceği güvenli video içeriklerini barındıran bir platform. Okuyucularımızın hurriyet.com.tr’yi ziyaretleri sırasında gündem harici konularda vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Reklamverenlerin videolarını, ulaşmak istedikleri hedef kitleyi direkt yakalayabilecekleri dikeylerimizden yayınlıyoruz. Örneğin anne-çocuk iletişimi olduğunda Hürriyet Aile’den, moda ile ilgili bir içerik olduğunda Kelebek’ten yayınlıyoruz” dedi. 

ÖZEL YAPIM PRODÜKSİYONLAR
PRODÜKSİYONUN, Hürriyet Video servisi tarafından yapılan içeriklere de sahip olduklarını aktaran Tandoğan, şunları söyledi: “Özel yapım projelerle prodüksiyonunu bizim yaptığımı özel işlerimiz var. Yeri geldiğinde çekimleri biz de yapabiliyoruz. Reklamverenlerle, var olan videolarının yayılımının dışında fikir, prodüksiyon, dağıtım ve raporlama süreçlerinin yer aldığı projeler de yapıyoruz. Ürettiğimiz videoları markalara vererek onların video ihtiyaçlarını da karşılayıp çoklu iletişim yapmış oluyoruz. Bu şekilde markalar için bölünmeden tek bir yerden hizmet aldıkları ve fiyat avantajı sağladıkları bir platform oluyoruz.”

CANLI YAYINLARI 4.5 MİLYON KİŞİ İZLEDİ
TANDOĞAN, 1 yıldır düzenli olarak Facebook canlı yayın yaptıklarını aktararak, “Hurriyet.com.tr’nin Facebook hesabından yazarlarımızla #SoruHürriyeti, muhabirlerimizle #Muhabirinden yayınlarımızı her hafta yapıyoruz. Canlı olarak her ay 4.5 milyon’dan fazla kişiye erişiyoruz. Markaların amaçlarına göre yazarlarımızın da dahil olduğu standart canlı yayınlardan uzak doğal (native) içerikli yayınlar yapıyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde bir marka ile Kelebek Facebook hesabımızdan Türkiye’nin ilk Facebook canlı yayın kadın programını gerçekleştirdik ve yüzde 80 kadın hedef kitleyi yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Online videoya hassas ayar

Haberin Devamı

Haber önerilerinizin, fotoğraflarınızın ve videolarınızın Hürriyet'te yayınlanması için e-posta adresimiz halkinhurriyeti@hurriyet.com.tr ve Whatsapp numaramız 05337814345

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!