OM coin nedir? Hangi borsalardan alınır? MANTRA DAO ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

OM coin nedir Hangi borsalardan alınır MANTRA DAO ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:43

Kripto paraların son zamanlarda daha da önem kazanması ile birlikte bazı coinler ön plana çıkıyor. MANTRA DAO coin, para piyasaları ödünç verme protokolü, çok varlıklı bir stake platformu, stablecoin basım protokolü ve oyunlaştırılmış piyango havuzu içeren DeFi ürünleri paketi ortaya çıkardı. OM coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Binance, 8 Mart TSİ 12:00’den beri Mantra DAO’yu (OM) coini listeledi.

OM Coin Nedir?

Platform, borç verme, stake etme ve yönetişim için yerel bir yardımcı Programı olan token şeklinde bir OM’yi kullanıyor. Proje Polkadot ağına geçmeyi düşünürken, token başlangıçta Ethereum blok zincirinde de yayınlandı. MANTRA DAO ilk defa 2020 yılının Haziran ayında duyuruldu ve platform ise, 2020 yılının 2020 yılının Ekim ayında ilk özelliği olan staking ile yayına girdi.

Projenin bazı özellikleri bulunuyor. Bunlardan ilki defa, Rio Chain üzerine inşa ediliyor. Aynı zamanda “yeni nesil blok zinciri” olarak da tanımladığı Polkadot şeklinde bağlanır. İkincisi ise, hem Cosmos (ATOM) ve Terra (LUNA) hem de kendi platformu gibi diğerleri için ödünç verme, çok varlıklı stake etme ve ödünç alma imkanı da sunar. Üçüncüsü ise, platform, vakfın staking ödüllerinin yaklaşık olarak %25’inin dağıtıldığı MANTRA HAVUZU’nu da işletir. Son olarak da, ağ katılımcılarına verdiği yüksek puanlara sahip olan kullanıcılara ve katkılara göre puanlar atayan daha çok fayda sağlayan bir “karma” protokolü kullanır.

Haberin Devamı

MANTRA DAO ekosistemi, DAO’yu stake etme, yönetme ve borç verme için kullanılan OM tarafından desteklenir. OM token sahipleri ise, platformda staking için tahmini olarak da yıllık %88.8 oranında ödül alır. OM coin, bir ERC-20 token’ı şeklinde yayınlandı. Ama platform Polkadot ağına da geçmeyi planlıyor.

OM Coin Hangi Borsalardan Alınır?

MANTRA DAO Coin, işlem hacmi açısından dünyanın en dikkat çeken ve en büyük kripto para alım satım platformu olan Binance aracılığı ile güvenli ve hızlı bir şekilde kolaylıkla satın alınabilir. MANTRA DAO Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından MANTRA DAO Coin’in işlem gördüğü Binance Coin (BNB), Tron (TRX) ve Tether (USDT) alarak OM işlem çiftinde alım işlemi de kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

MANTRA DAO Ne Zaman Çıktı?

MANTRA DAO ilk olarak 2020 yılının Haziran ayında duyuruldu ve bu platform da 2020 yılının Ekim ilk özelliği olan staking ile yayına girdi.

Haberin Devamı

OM Token Ne İş Yapar?

Mantra DAO coin; yönetişim odaklı, merkeziyetsiz, topluluk tarafından yönetilen bir çeşit DeFi platformudur. Mantra DAO coin, Polkadot ile çok uyumlu bir şekilde çalışabilen Rio Chain üstünde kuruldu. Rio Chain, Mantra DAO’ya ise; ölçeklenebilirlik, saniyede ise 2 blok onaylama hızı, 3.000 TPS’ye kadar işlem hacmi oluşturmak için de hibrit bir model sunar. Aynı zamanda, bu altyapı ile birlikte merkeziyetsiz uygulamalar, bankalar vb. pek çok kurum ve uygulamanın ağ ile entegrasyonu çok daha verimli bir hale gelir.

Mantra DAO platformunda ise, lending ve staking sistemleri rahatlıkla uygulanır. Kullanıcılar ise, staking yaparak kolaylıkla OM token kazanabilirken aynı zamanda ağın ortaklığı olan diğer ağlardan da airdrop kazanma şansı yakalar. Lending sistemi sayesinde de kullanıcılar cross-chain borçlanma yolu ile güzel bir getiri sağlayabilirler. Platformun tüm ekosistem ortakları arasında ise, Substrate, Band Protocol, Dominus, TomoChain, Kava, Terra, Web3Api gibi çok önemli şirketler de bulunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!