Okan Kurt 5 milyon lirayı ödemezse 9 bin gün hapis yatacak

Güncelleme Tarihi:

Okan Kurt 5 milyon lirayı ödemezse 9 bin gün hapis yatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2019 08:34

Martaş Nakliyat’ın hissedarı Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt, yargılandıkları karşılıksız çek davasında ceza aldı. Mahkeme üç sanığa 5.267. 500 TL adli para cezası verdi. Paranın ödenmemesi halinde, adli para cezası hapis cezasına dönecek. Mahkeme ayrıca, baba Kurt ve oğullarına çek düzenleme yasağı da getirdi. 

Haberin Devamı

KONKORDATO talebinde bulunan Martaş Nakliyat Turizm İnşaat Tarım Ürünleri şirketinin 6 çeki bir akaryakıt dağıtım şirketine verildi. Ancak çekler karşılıksız çıktı. Karşılıksız çıkan çekler nedeni ile İstanbul Anadolu 9. İcra Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Şirket avukatı Mustafa Büyükbaş’ın hazırladığı dava dilekçesinde, üç sanığın cezalandırılmaları istendi. 

KONKORDATO DAVASI BEKLENSİN
Kurt ailesi adına dosyaya savunma sunan avukat Mehmet Durmaz ise, Martaş Nakliyat’ın konkordato sürecinde olduğunu belirterek, bu davanın sonucunun beklenmesini istedi.  Mahkeme tarafların savunma ve delillerini aldıktan sonra dün ikincisi yapılan duruşmada kararını verdi.

HER BİR ÇEK İÇİN 1500 GÜN HAPİS
Mahkeme, Martaş Nakliyat ve üç ortağını 5.267.500 TL adli para cezasına çarptırdı. Karşılıksız çıkan her bir çek için 1500 gün hapis cezası var. 6 çek için toplam 9 bin gün hapis cezası söz konusu. Kurt ailesinin, kararı itiraz hakları bulunuyor. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin de kararı onaması ile birlikte belirlenen adli para cezasının ödenmesi gerekiyor. Paranın ödenmemesi halinde, verilen adli para cezası hapis cezasına çevrilecek. Mahkeme ayrıca sanıklara, çek hesabı açma ve çek kesme yasağı da getirdi.

Haberin Devamı

VİLLADA HACİZ YAPILMIŞTI
Okan Kurt, şarkıcı eşi Demet Akalın’dan geçen yıl sonunda boşanmıştı. Boşanma kararı, Akalın’ın Beykoz’daki villasına yapılan haciz sonrası alındı. Kurt Ailesi ise, boşanma kararında kısa süre sonra şirketleri için konkordato istemişti. Mersin Ticaret Mahkemesinde görülen dava sürüyor.

OKAN KURT'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Okan Kurt'un avukatı Avni Sönmez'den ise konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"Müvekkilimiz Okan Kurt ile ilgili İstanbul Anadolu 9.İcra Ceza Mahkemesi 2018/543 Esasında kayıtlı dosyadan çıkan kararla ilgili istinaf yoluna gidilmiştir. Herhangi bir şekilde hapis yatma gibi bir durum sözkonusu değildir. Okan Kurt’un ortağı bulunduğu şirket ile ilgili konkordato süreci devam etmekte olup müvekkilimizin imzası bulunan herhangi bir karşılıksız çek bulunmamaktadır." 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!