Öğrenci harcı yine zamlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci harcı yine zamlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun önceki gece 5.5 saat süren toplantısında, geniş kesimleri ilgilendiren önemli kararlar alındı. Çiftçiye kredi faizi ve memura sicil affı getiren hükümet, öğrenci harçlarının artırılması ve kamulaştırma borçlarınının ödenmesini de kararlaştırdı. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel, alınan kararları da şöyle açıkladı:

1997-1998 öğretim yılında öğrenci katkı payları artırılacak. Halen öğrencilerin yüzde 70'i katkı payını devlet kredisiyle ödüyor. Bu uygulama sürecek.

Bergama'daki siyanürle altın çıkaran firma, Çevre Bakanı'nın, ‘‘Mahkeme kararına kadar çalışmanızı durdurun'' demesine rağmen faaliyetini sürdürdüğü için, Çevre Bakanlığı, Danıştay'ın esas ile ilişkili kararının düzeltilmesi istemini geri alacak. Böylece hukuki prosedür hızlandırılacak.

Yaklaşık 60 trilyon lira tutan 1996 ve öncesi dönemden gelen tüm kamulaştırma bedelleri ödenecek, ilgili yasada da düzenleme yapılacak.

Doğal afetten zarar gören Türkiye ve KKTC'deki çiftçinin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçların faizi affedilecek. 67 bin çiftçi ailesinin yararlanacağı bu karar, 1997 sonuna kadar meydana gelecek doğal afetlerden zarar görenlere de uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!