OECD'den 35 vergi cennetine uyarı

Güncelleme Tarihi:

OECDden 35 vergi cennetine uyarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

EKONOMİK Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) dün 35 ülkeyi kapsayan bir ‘‘vergi cennetleri listesi’’ yayınladı ve bu ülkelerin bir yıl içinde vergi mevzuatlarını düzeltmemeleri halinde gelişmiş ülkeler tarafından ‘‘ceza uygulanacağı’’ tehdidinde bulundu. Bu 35 ülkenin bazıları Fransa'nın, İngiltere'nin ve ABD'nin denizaşırı toprakları.

OECD tarafından ‘‘diğer ülkelere zarar verebilecek şekilde haksız vergi rekabeti’’ yapmakla suçlanan 35 ülke şunlar:

Amerikan Virgin Adaları, Andorra, Anguilla, Antigua ve Barbuda, Aruba, Bahama Adaları, Bahreyn, Barbados, Batı-Samoa Adaları, Belize, Cebelitarık, Cook Adaları, Dominik Adası (Küçük Antiller), Grenada, Guernesey, Hollanda Antilleri, İngiliz Virgin Adaları (Küçük Antiller), Jersey, Liberya, Liechtenstein, Maldiv Adaları, Man Adası, Marshall Adaları, Monaco, Montserrat, Nauru, Niue, Panama, Saint-Kitts ve Navis, Saint-Lucy, Saint-Vincent ve Grenadines, Seyşel Adaları, Turk ve Caicos Adaları, Vanuatu.

OECD tarafından yapılan açıklamada bu 35 ülkenin önümüzdeki 12 ay içinde vergi mevzuatlarını düzeltmeleri istendi ve OECD'nin bu ülkelere her türlü yardıma hazır olduğu bildirildi.

Sanayileşmiş ülkeleri bir araya getiren OECD, 12 aylık süre içinde vergi kanunlarını düzeltmeyen vergi cennetlerine karşı nasıl bir ceza düşünüldüğünü açıklamazken ‘‘kooperasyonu reddeden ülkelere karşı ortak bir korunma yoluna gidileceği’’ duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!