OECD: Türkiye'nin ekonomisi düzeliyor

Güncelleme Tarihi:

OECD: Türkiyenin ekonomisi düzeliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2002 12:18

OECD Türkiye Masası Şefi Bibbee, mali piyasa koşullarındaki gelişmelerin, Türkiye ekonomisinin yeniden toparlanmaya başladığının ilk işareti olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye Masası Şefi Alexandra Bibbee, önümüzdeki dönemde, Türkiye ekonomisine ilişkin 2002 tahminlerini üye ülkelerle tartışacaklarını belirtti.

Bibbee, IMF destekli ekonomik programda öngörülen önlemlerin, planlandığı gibi uygulanması halinde, ekonomik canlanmanın sağlanacağını belirterek, bunun için biraz zaman ve sabıra ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

OECD Türkiye Masası Şefi Bibbee, ekonomik tahminlerde bulunabilmekiçin ise ekonomik verilere ihtiyaçlarının olduğunu da vurguladı.

OECD'nin daha önce yayınladığı raporda, Türkiye'de ekonomi alanında en acil işin bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması olduğu ve ekonomideki istikrarın, reform girişimlerinin tesisine bağlıolduğu vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

Yüksek borçların düşürülmesi için harcamaların kısılması gerektiÄŸine dikkat çekilen raporda, toplumun geniÅŸ kitlelerine iliÅŸkinadil ücret politikası uygulanmasının da önemi vurgulanmıştı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!