OECD: Türkiye yolsuzluk mücadelesinde başarılı

Güncelleme Tarihi:

OECD: Türkiye yolsuzluk mücadelesinde başarılı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) içinde yer alan ve para aklama ile mücadele eden Mali Eylem Görev Gücü Türkiye analisti John Karlsonn, Türkiye'de yolsuzluklarla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu ve Türkiye'nin bütün kurumlarıyla, bu konuda etkin, kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) içinde yer alan ve para aklama ile mücadele eden Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye analisti John Karlsonn, Türkiye'de yolsuzluklarla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu ve Türkiye'nin bütün kurumlarıyla, bu konuda etkin, kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

John Kalsonn, yaptığı değerlendirmede, kara para başta olmak üzere, tüm yolsuzluklarla mücadelenin, Türkiye'nin temiz ve şeffaf olarak ekonomik kalkınmasını sürdürmesi açısından çok önemli bir konu olduğunu, yetkililerin de bunun bilincinde olduğunu belirtti.

MEYVE VERİYOR

Mali Eylem Görev Gücü Türkiye analisti John Karlsonn, yaptığı açıklamada Türkiye'de kara para aklamaya önlemeye yönelik kurumların oluşturulduğunu ve yasal düzenlemelere gidildiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu mücadele meyvesini vermeye başladı, özellikle son biryıldır şüpheli bankacılık işlemleri konusunda, bankalar ile diğer mali kurumlardan çok sayıda rapor gönderilmeye başlandı, bu konularda gelişme kaydedildi.''

Mali Eylem Görev Gücü'nün, doğrudan yolsuzluklarla ilgili bir kurum olmadığını sözlerine ekleyen Türkiye Analisti John Karlsonn, yolsuzluklarla dolaylı olarak mücadele eden ve yolsuzlukların önemli bir parçası olan kara para aklama ile uğraşan bir kurum olduğunu kaydetti.

BDDK'NIN ÖNEMİ

John Karlsonn, bir süre önce faaliyete geçen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), kara para ve yolsuzluklarla mücadale için çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, böylece banka sistemindeki şüpheli işlemlerin daha etkin ve kapsamlı bir şekilde takip edilebileceğini, bu kurumun başarılı olacağını da inandığını ifade etti.

John Karlsonn, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun, bankacılık sistemini çok daha etkin ve sağlıklı bir şekilde denetleyerek, bankacılık sisteminin daha sağlam bir yapıya kavuşturulmasına da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Mali Eylem Görev Gücü Türkiye Analisti John Karlsonn, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Türk yetkililer ile her kademede sıkı bir işbirliği içinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!