OECD: Türkiye hızla büyüyor

Güncelleme Tarihi:

OECD: Türkiye hızla büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bugün beraberindeki heyetle Türkiye'ye gelecek olan OECD Genel Sekreteri Donald Johnston, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘Türk ekonomisi hızlı bir büyüme içinde. Türkiye siyasi istikrarla reformlara devam ederse hedeflerine zorlanmadan varır’ dedi.

Merkezi Paris'te olan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Donald Johnston, bugün beraberindeki heyetle Türkiye'ye geliyor. Türkiye'ye hareket etmeden önce OECD Genel Merkezi'nde Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Johnston, Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunu belirtti.

Johnson şöyle konuştu: ‘‘Türk ekonomisi hızlı bir büyüme içinde. Enflasyon halen temel problem olmaya devam ediyor ancak eskisi gibi % 100'lerin üzerinde seyretmiyor, uygulanan sıkı para politikaları sonuçlarını veriyor. Türkiye siyasi istikrarla gerekli reformlara devam ederse belirlenen hedeflere zorlanmadan varır.’’

POTANSİYEL BÜYÜK

Türkiye'nin en zayıf noktasının enflasyon olduğunu belirten Johnston, ‘‘Son aldığım raporlara göre, Türkiye'de önemli gelişmeler oluyor. Yüksek enflasyona rağmen Türkiye'de ekonomi hızlı gelişmeye devam ediyor. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli vardır. Dediğim gibi siyasi istikrar son derece önemli rol oynamaktadır, kamu harcamalarının artması enflasyonu yeniden körükleyebilir. Enlasyonun yavaş da olsa kontrol altına alınması gerekir. Bu şekilde devam ederse daha iyi neticelere ulaşılacaktır’’ dedi.

Türkiye'de önemli derecede yabancı yatırım olduğunu belirten Johnston ‘‘Yatırımcılarda ülkelerdeki siyasi istikrarı ve enflasyonu çok yakından takip etmektedirler’’ diye konuştu. OECD'nin hiçbir ülkeye herhangi birşey dayatmadığını sadece üye ülkelerin ekonomik politikaların yardımcı olmaya çalıştığını belirten Johnston, Türkiye'deki temaslarıyla ilgili olarak ‘‘İstanbul'daki ‘Özel Sektörü Geliştirme Merkezi' ile Ankara'daki ‘Vergi Eğitim Merkezi'ni ziyaret edeceğim, bu kurumlara nasıl yardımcı olabileceğimizi soracağım’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!