OECD ile yeni sayfa

Güncelleme Tarihi:

OECD ile yeni sayfa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 22:48

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, “OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı” için gittiği Paris’te ‘OECD İstanbul Merkezi’nin açılmasına ilişkin mutabakat zaptını imzaladı.

Haberin Devamı

Zeybekci, Fransa’daki programı kapsamında OECD’nin merkezinde Avrupa ve Dış İşlerden Sorumlu Devlet Sekreteri Jean Baptiste Lemoyne ile bir araya geldi. Zeybekci, merkezin açılması için bir süredir görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, “Açılacak merkez ilk etapta 5 yıl hizmet verecek. Hizmet süresi tarafların kararı doğrultusunda uzatılabilecek. İstanbul’daki merkezin personelini OECD istihdam edecek. OECD’nin İtalya ve Macaristan’da dar kapsamlı ofisleri var. İstanbul OECD Merkezi, Paris’teki merkezi dışında tüm konularda kapsamlı politika üretebilecek tek merkez olacak” dedi.

GÖRÜNÜRLÜĞE KATKI
İstanbul’daki merkezin Türkiye’yi Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika odaklı bölgesel üs haline getireceğinin altını çizen Zeybekci şöyle konuştu: “İstanbul OECD Merkezi, yüksek seviyeli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kamu ve özel sektör arasındaki iletişim geliştirilecek. Ulusal, bölgesel ve uluslararası kuruluşlarla işbirlikleri oluşturulacak. Merkezin çalışmalarının çıktılarından bu coğrafyadaki ülkeler de faydalanacak. Merkez, hem Türkiye, hem de yakın coğrafyası için yüksek niteliğe sahip politika önerileri geliştirecek. İstanbul’da açılacak merkez OECD ile ilişkilerde yeni bir sayfa açacak ve Türkiye’nin uluslararası alandaki görünürlüğüne de büyük katkı sağlayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!