Obama, Twitter’da itiraf etti: Krizin büyüklüğünü göremedik

Güncelleme Tarihi:

Obama, Twitter’da itiraf etti: Krizin büyüklüğünü göremedik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlığı döneminde ilk kez, sosyal paylaşım sitesi ‘Twitter’ üzerinden halkın sorularını yanıtladı. Youtube, Facebook, Twitter gibi popüler sosyal paylaşım sitelerini kullanan ilk ABD Başkanı olan Obama, Beyaz Saray’da 140 davetlinin katıldığı etkinlikte, yanında Twitter’ın eş kurucusu Jack Dorsey ile birlikte, 18 Twitter kullanıcısının gönderdiği yazılı sorulara sözlü olarak yanıtlar verdi.

Haberin Devamı

Obama ağırlıklı olarak ekonomik içerikli soruları yanıtlarken, ABD yönetiminin ekonomik durgunluğun ve konut piyasasındaki sorunun büyüklüğünün farkına varamadığı itirafında bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sırasında Obama’ya özellikle istihdam piyasası, borç  tavanı tartışmaları, konut piyasasındaki sorunlar, öğrenci borçları ve NASA gibi konularda sorular geldi.

Süreyi bilemedik

Obama, bir Twitter kullanıcısının, “ABD Başkanlığınız sırasında, ekonomik durgunlukla mücadelede hangi yanlışları yaptınız? Neleri farklı yapardınız?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “Doğru adımlarla birlikte, eğer başa dönme imkanı olsaydı, muhtemelen iki şeyi farklı şekilde yapardım. Birincisi, ekonomik durgunluktan çıkmanın uzun zaman alacağının Amerikan halkına anlatılması hususu.  Ben bile bunun büyüklüğünü farkedemedim, çünkü birçok ekonomist de, durgunluğun büyüklüğünü zamanında farkedemedi. Dolayısıyla insanlar, bu durgunluğun ne kadar süreceği ve niçin bazı çok zorlu kararlar ve seçimlere başvurmak zorunda  kaldığımız konularında hazırlıklı olmamış olabilirler ve ben sorumluluğunu alıyorum.”

Haberin Devamı

Konut piyasası

Obama farklı yapacağı itirafında bulunduğu diğer alanı ise şöyle açıkladı: “İkinci konu ise, konut piyasası. Konut piyasasındaki devam eden düşüş, beklediğimiz kadar hızlı şekilde etkisini yitirmedi ve ekonomi üzerinde büyük bir  engel oluşturmaya devam etti. Tüm yaptıklarımıza  rağmen, sorunun çözümü çabalarımızda bize en fazla ayak direyen alan muhtemelen  bu oldu”.

Borçlanma limitini artırmazsak global ekonomiye şok dalgaları yayabiliriz

BARACK Obama, dün ülkenin borçlanma limitinin yükseltilmesi konusunda Cumhuriyetçilerle yaptığı toplantının ardından, siyasi liderlerle pazar günü acil toplantı yapacaklarını duyurdu. Obama yaptığı açıklamada, “Tüm partilerin anlaştığı tek konu, ABD’nin borçlarını ödeyemez hale gelmesine asla izin vermemek. Eğer böyle bir durum olursa global ekonomiye de şok dalgaları yaymış oluruz. O nedenle acil toplanıp en uygun çözümü bulacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!