O parayla uyuşturucu almışlar

Güncelleme Tarihi:

O parayla uyuşturucu almışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 10:37

Bitcoin’de büyük şok. Sanal parayı dünyaya tanıtan adamlar arasında yerini alan Charles Shrem Pazar günü gözaltına alındı. Savcı Shem’i bitcoin ile internet üzerinden uyuşturucu almak ve temin etmekle suçluyor.

Haberin Devamı

BitInstant isimli bitcoin sitesinin kurucularından olan Sherm aynı zamanda dünyanın en büyük bitcoin kuruluşlarından Bitcoin Foundation’ının da yönetim kurulunda yer alıyor. 24 yaşında bitcoinin yaygınlaşmasındaki çabaları sayesinde milyon dolarlık bir servetin sahibi oldu. Sherm Silk Road isimli internet sitesi üzerinden bitcoin yoluyla insanların uyuşturucu satın almasına yardımcı olmak ve kendisi de bitcoin ile uyuşturucu almakla suçlanıyor.

YÜZDE 7 DÜŞTÜ

Polise göre Charles Shrem’in uyuşturucu trafiğini yönetmesinde kendisine Robent Faiella isimli bir kişi de yardımcı oluyordu. Polis olayla ilgili olarak Faiella’yı da gözaltına aldı. Shem’in uyuşturucu yüzünden gözaltına alınması bitcoinin yasal olup olmadığı ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hatta öyle ki gözaltının olduğu Pazar gününden sonraki ilk işlem günü olan pazartesi günü bitcoinin uluslararası piyasalardaki değeri yüzde 7 oranında gerileyerek 810 dolara düştü. Shem’in yönettiği BitInstant isimli internet sitesi ise Facebook’un şirketleşme sürecinde rol alan Winklevoss Kardeşler tarafından destekleniyor. Fakat Winklevoss Kardeşler uyuşturucu operasyonundan sonra şirkete destek verip vermeme konusunda ikilemde kaldıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!