O artık Steigenberger

Güncelleme Tarihi:

O artık Steigenberger
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2015 01:10

İstanbul Maslak’taki meşhur Sheraton Oteli artık ‘Steigenberger Hotel’ adıyla hizmet verecek. Palace Otel Turizm Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kınay, “Sheraton’la 10 yıllık anlaşmayı yapmıştık. Süre dolarken bir yenilenme ihtiyacı gördük” dedi.

Haberin Devamı

MASLAK Sheraton Oteli artık Steigenberger İstanbul Maslak oldu. Palace Otel Turizm Hizmetleri A.Ş tarafından Sheraton Maslak İstanbul olarak hizmet veren otel Almanların lüks otel zinciriyle anlaştı. Palace Otel Turizm Hizmetleri A.Ş CEO’su Oğuz Serim ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kınay bu değişime imza attı. Steigenberger Hotel Grubu’nu uzun süreden beri tanıyan Cem Kınay, “Sheraton’u da İstanbul’a ben getirdim. 2006 yılında Sheraton’la 10 yıllık anlaşmayı yapmıştık. Süre dolarken bir yenilenme ihtiyacı gördük. Çünkü Maslak çok değişti. Yıllar öncesinden beri tanıdığım Steigenberger Grubu’yla masaya oturduk” dedi.

ANADOLU ÖNE ÇIKIYOR

O artık Steigenberger


Görüşmelerin 6 aydır sürdüğünü anlatan Kınay, “2016 yılında Steigenberger markasını İstanbul Airport Otel’de de göreceğiz. Ayrıca Anadolu’da da Alman grup otel arayışını sürdürüyor” dedi. Bursa, Gaziantep, Kayseri gibi birçok Anadolu şehrinde otellerin markalaşmaya gittiğini ve yenilendiğini anlatan Kınay, “Önümüzdeki dönemde daha çok yabancı marka Anadolu’da olacak. Steigenberger güçlü, sağlam, köklü bir marka. Onlar için de heyacan verici bir süreç” dedi.

YENİ KİMLİK ARAYIŞI

Kınay, “Sheraton markasından neden vazgeçtiniz?’ sorusuna da, “Maslak’ta bir değişim var. 10 yıl önce orada iş oteli ihtiyacını görüyorduk. Şimdi projeler bitti. Evet Maslak yoğun plazaların olduğu bir yer ama aynı zamanda sanat, kültür ve yeni yerleşim alanlarıyla da farklı bir bölge. Hafta sonu şehirden uzaklaşmak için de Karadeniz kıyılarına çok yakın. Bu avantajlarını kullanan bir otel yaratmak istiyoruz. Farklı bir anlayışa ihtiyaç vardı. Steigenberger bu ihtiyaçlara yanıt veriyor” dedi.

Haberin Devamı

15 yıllık anlaşma yapıldı

Steigenberger Maslak İstanbul Haziran ayı başında bölümlere ayrılarak renovasyona girecek. Bu sürede otel kapatılmayacak. Kınay, “Teknoloji, sanat ve kültürle ilgili cazibe merkezleri yaratılacak otelimizde” diyor. Otelin İstinyePark’a yakınlığından dolayı özellikle Türkiye’ye alışveriş için gelen turistler için cazip olduğunu anlatan Kınay, yeniliklerle otelin cazibesinin artacağını anlatıyor. Alman grup ile 15 yıllık bir anlaşma yapıldı. Opsiyonların konulduğu anlaşmanın 30 yıla kadar uzayabileceğini söyleyen Kınay, “Beraberce İstanbul, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde otel bakıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Büyük hisse Mısırlı işadamında

Steigenberger 85 yıllık bir marka. Anne-Maria Steigenberger ile 3 kızına ait Steigenberger zinciri 1930 yılında Albert Steigenberger tarafından kuruldu. Steigenberger’in 100’e yakın oteli var. 2009 yılında Frankfurt merkezli şirketin çounluk hisselerini Mısırlı ünlü turizmci Hamit El Cihati aldı. Travco’nun sahibi Mısırlı işadamı aynı zamanda Avrupa seyahat pazarının önde gelen şirketlerinden TUI’in de Mısır’daki partner şirketi.

Büyümede hedef pazardı

Steigenberger Hotels AG CEO’su Puneet Chhatwal de yaptığı açıklamada, “Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren İstanbul, stratejik konumu ile grubumuzun büyümesinde önemli bir hedefti. Bu birleşme ile Türkiye’yi ziyaret edecek olan misafirlerimize mükemmel Alman servisi niteliğini de artı bir katma değer olarak getirmiş olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!