Nüfusun yarısı bankaya uğramıyor

Güncelleme Tarihi:

Nüfusun yarısı bankaya uğramıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:52

Dünya Bankası’nın her yıl yayımladığı Küresel Finansal Kalkınma Raporu’nun (GDFR) 2014 sayısının ana temasını finansal hizmetlere katılımın arttırılması oldu.

Haberin Devamı

Finansal erişim konusunda bugüne kadar hazırlanan en kapsamlı raporda, dünyada halen erişkin nüfusun yarısına denk gelen 2.5 milyar kişinin bankacılık hizmetinden yararlanamadığı vurgulanıyor. Raporda, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim’in geçen ay başlattığı ve e-para hesapları, e-mobil cüzdan gibi teknolojik yeniliklerin de yardımıyla 2020 yılına kadar çalışma çağındaki tüm yetişkinlere evrensel finansal erişim sağlamayı amaçlayan girişimine özellikle dikkati çekiliyor.

YOKSULLUK İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Yong Kim, yaptığı açıklamada, finansal hizmetlere katılımı arttırmaya yönelik çabalar iyi tasarlandıklarında kişileri kalkınma yolunda güçlendirmenin iyi bir yolu olabileceğini belirterek, ister bir kamu finansal düzenleyicisi olsun isterse özel bir banka olsun, herkesin finansal hizmetlere erişiminin sağlanmasının ülkelerin çıkarına bulunduğunu kaydetti. Yong Kim, ayrıca bu gelişmenin dünya geneli için ortaya koyabileceği olumlu sonuçlara değinerek yoksulluğun sona erdirilmesine yardımcı olabileceği görüşlerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME!