Nokia ile görüntüyü yakalayın

Güncelleme Tarihi:

Nokia ile görüntüyü yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2002 09:30

Nokia, MMS sistemini destekleyen yeni Mobile Internet Toolkit’i kullanıcıların hizmetine sundu. Nokia, Mobile Internet Toolkit 3.1’i ile açık standartlar ve uyumluluğa dayalı MMS servislerinin oluşturulması konusunda ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Yeni Toolkit, operatörler ve içerik sağlayıcılar tarafından sağlanan MMS servislerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Nokia’nın ortaya koyduğu çözümlerin bir parçasıdır.

Toolkit özellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.forum.nokia.com/tools adresinden ulaşılabilir.

İş ve tüketici dünyasında mobil iletişime yeni bir boyut kazandıran MMS teknolojisi, MMS uyumlu telefon sahiplerine görüntü, metinli mesaj, grafikler ve sesli mesaj özelliklerini tek bir mesajda toplama imkanı sunuyor. Nokia, MMS uyumlu mobil cihazlar ve platformları ile ticari ve bireysel içerik gönderimi işlemlerinde MMS’i destekliyor. MMS mesaj
içeriğinin nasıl görüntüleneceğini tanımlayan, SMIL (Synchronized Multimedia Internet Language) dosyalarını oluşturma ve yayınlama özelliğine sahip Nokia Mobile Internet Toolkit’inin yeni versiyonu, PC veri tabanlı test ve simülasyon işlemleri ile MMS mesajları yaratma, test etme olanakları sağlayarak MMS’i daha yaygın hale getiriyor.

Haberin Devamı

PC veri tabanlı test ve simülasyon işlemlerine ek olarak xHTML (Extensible Hypertext Markup Language) ve CSS (Cascading Style Sheets) gibi WAP 2.0 teknolojilerini destekleyen Toolkit, geliştirme aşamasında MMS destekli telefon yada altyapıya olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Forum Nokia Başkan Yardımcısı Jouko Hayrynen yaptığı konuşmada, "Zengin medya içeriğinin kablosuz cihazlardan sunulması, gelişmiş kablosuz şebekeler ve servislere olan geçişi hızlandıran  önemli bir unsurdur.  Şu anda, Mobile Internet Toolkit 3.1 ile pazara yeni MMS uygulamalarını getirmek ve mevcut olan SMS tabanlı servisleri daha gelişmiş hizmetlere uyarlamak amacıyla çalışmalarımızı hızlandırıyoruz" dedi.

Endüstri Araştırma şirketi Ovum Araştırma’ya göre, 2004 yılı itibariyle içerik ve MMS tabanlı mesaj trafiğinden elde edilecek gelir 14 milyar USD’dan daha fazladır. Ovum Araştırma Merkezi Baş Analisti John Delaney yaptığı konuşmada, "MMS, operatörler ve içerik sağlayan firmalar için büyük bir şanstır. Yapılması gereken, özellikle operatörlere yönelik potansiyeli harekete geçirmek amacıyla uygun iş modelini yaratmaktır" dedi.

Haberin Devamı

Nokia Mobile Internet Toolkit 3.1, bağımsız yazılım araştırma firması, Evans Veri Sistemleri tarafından gerçekleştirilen araştırmada en çok kullanılan kablosuz uygulama SDK’sı olan,  Nokia Mobile Internet Toolkit 3.0’ın yerini almıştır. Ayrıca daha önce kullanılan Nokia WAP toolkit 2.1 2001 Kablosuz İletişim Konferansı’nda "2001 yılının SDK" sı ödülünü almıştır.

Nokia telefon simülatörlerini yüklemek ve Nokia Mobile Internet Toolkit ile kullanmak isteyenler Forum Nokia sitesini ziyaret ederek ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler. Simülatörler pazarda mevcut Nokia telefonlar esas alınarak hazırlanmıştır ve farklı tarayıcı ve mesaj sistemlerine dayalı uygulamalarda ön görüntü olanağı sağlarlar.

Haberin Devamı

Mobile Internet Toolkit 3.1 esnek bir kullanıcı arabirimine sahiptir. Ürün geliştirici firmalar herhangi bir WAP sunucusu üzerinden internet adreslerine ulaşabilirler yada Nokia WAP sunucusu’nun sınırlı versiyonunu kullanabilirler. Uygulamalar doğrudan PC dosya sisteminden saklanabilir ve sorgulanabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!