Nissan’ın Primera sahiplerine depoları değiştirme daveti

Güncelleme Tarihi:

Nissan’ın Primera sahiplerine depoları değiştirme daveti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Nissan'ın Primera modelinin şasi numarası 094819 küçük olanları, ‘‘deponun üzerindeki yakıt kesme valfları’’ndaki arıza yüzünden toplanıyor. Nissan, bu depoları değiştirmek için Türkiye dahil tüm müşterilerine mektup yolladı.

Japon otomobil üreticisi Nissan, Primera 2.0 model araçların yakıt depolarını değiştiriyor. Nissan Primera'larda yapılan testler sonucunda, aracın yakıt deposunun üst kısmında yer alan iki yakıt kesme valfının görevini yapamayacağı belirlendi. Bunun üzerine Nissan, Avrupa ülkelerinde şasi numarası 094819'dan küçük olan Primera'ların yakıt depolarını değiştirmeye başladı.

Nissan, tüm Nissan Primera sahiplerine mektup göndererek, yakıt depolarının değişimi için en yakın Nissan yetkili servisine gitmelerini istedi. Okuyucularımızdan Mürüvvet Ayaz'ın benzin akıtan Nissan Primera marka aracından şikâyeti üzerine arkadaşımız Zeliha Aslan, Türkiye'deki Nissan yetkilileriyle görüştü. Yetkililer, bazı Primera araçlarda yakıt deposu probleminin tespit edildiğini, tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye'de üretim hatalı yakıt depolarının değiştirileceğini söylediler.

BUHARI SIZDIRIYOR

Yakıt deposundaki bu arızanın yakıt buharını atmosfere sızdırmasından başka bir sakıncası olmadığını ileri süren Nissan yetkilileri, müşteri memnuniyeti ve çevre koruma faktörünü gözönünde bulundurarak bu kararı aldıklarını açıkladılar. Nissan yetkilileri, Primera'ların yakıt depolarındaki sorun konusunda şu açıklamayı yaptılar:

‘‘Primera'ların deposunun üst kısmında iki adet yakıt kesme valfı var. Bu valfler deponun imali esnasında preslenmek suretiyle depoya kaynatılıyor. Ağır test ortamlarında, zor şartlar altında çalıştırılarak yapılan araç ömür deneyleri esnasında, Nissan mühendisleri bu valflerin görevini yapamayacağını tesbit etti. Bu durumda az da olsa bir miktar yakıt buharını atmosfere sızdırabilme olasılığı bulunuyor. Bunun üzerine Nissan, müşteri memnuniyeti ve çevre koruma faktörünü gözönüne alarak Primera'ların yakıt depolarını ücretsiz olarak yenisi ile değiştirmesi kararı aldı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!