Nisanda otomobil satışı % 77 arttı

Güncelleme Tarihi:

Nisanda otomobil satışı % 77 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2002 02:06

Nisan ayındaki otomobil satışları, Mart ayına oranla yüzde 77 artışla 7 bin 594'e yükseldi. Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerine göre, Mart ayındaki otomobil satışları 4 bin 290 adet olarak gerçekleşmişti.

Otomobil pazarında Nisan ayında lider olan Fiat'ın satışları yüzde 404 artışla, 246 adetten 1.240 adete çıktı. İkinci Renault'un satışları yüzde 58.4 artışla 716'dan 1.134'e yükselirken, üçüncü Toyota'nın satışları ise yüzde 12.2 kayıpla 930'dan 817'ye düştü.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tepret, sektörde bir kıpırdanma bulunduğunu, ancak, önceki yıllara bakıldığında durumun hala çok kötü olduğunu söyledi.

Tepret, satışlardaki artışın, ertelenen taleplerin alıma dönüşmeye başlaması, kurlardaki nisbi dengeile düşen kredi faizlerinden kaynaklandığını dile getirdi. Tepret, ‘‘Ayrıca, Nisan ayı bizim sektörün satışlarının harekete geçme başlangıcını oluşturur. Sektörde bir kıpırdanma var ancak öncekiyıllara bakıldığında durum hala çok kötü’’ dedi.

Mayıs ayında otomobil satışlarının yaklaşık 11 bin olmasını beklediğini dile getiren Tepret, sektörde, özellikle satış sonrası hizmetler kapsamındaki bakım işinde önemli sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Tepret, ‘‘Servislerde de işler çok kötü. İnsanlar artık araçlarına bakım da yaptırmıyorlar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!