New York Times: Sakıp Sabancı sanayi şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

New York Times: Sakıp Sabancı sanayi şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

THE New York Times Gazetesi, 28 Eylül tarihli sayısında Sabancı Holding'e geniş yer ayırdı. Gazete, Sakıp Sabancı için, ‘‘sanayi ve sosyal gelişim şampiyonu’’ tanımlamasını yaptı.

AMERİKA'nın ünlü gazetelerinden The New York Times, işadamı Sakıp Sabancı'yı ‘‘sanayi ve sosyal gelişim şampiyonu’’ ilan etti. Gazetenin 28 Eylül 1999 tarihli sayısında yayımlanan yazıda, işadamı Sakıp Sabancı'dan övgüyle söz edildi.

‘‘Sabancı, Sanayi ve Sosyal Gelişim Şampiyonu’’ başlıklı yazıda, 30 yılı aşkın süredir DuPont, Philip Morris, Toyota, Bekaert ve International Paper gibi dünyanın önde gelen şirketleri ile ortaklıkları olan aile şirketini yöneten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın, ‘‘Her zaman çalışmalıyız, her zaman daha çok’’ sloganına yer verildi.

Amerikalı ortaklarının Sabancı'nın vizyonunu ve çalışma azmini takdir ettiği ifade edilen yazıda, ‘‘12 yıl önce DuPont ve Sabancı yüzde 50/50'lik bir ortaklık kurdular. DuPont yöneticileri Sabancı ile ortaklıklarından dolayı öylesine memnunlar ki birlikte Brezilya ve Arjantin'de yeni fabrikalar kuracaklar’’ denildi.

Yazıda, şunlar dile getirildi:

‘‘Philip Morris ve DuPont aklını mı kaçırmış? diye sordu Sakıp Sabancı. Tabi ki hayır. istikrarsız hükümet, yüksek enflasyon ve son 15 yıldaki yüksek faiz oranları için şikayet edilebilir, ancak biz dinamik bir kuruluşuz. Biz para kazanıyor ve kár ediyoruz. Dusa'nın kárının yüzde 2'sinin buradaki vakfımıza bağışlanması konusunda DuPont'u bile ikna ettik. DuPont yetkilileri buraya gelerek yaptırdığımız okul ve kütüphaneleri gördüler. Devlet okullarının ağladığını, bizimkilerin ise güldüğünü gördüler.’’

Adanalı yoksul gencin üniversite sevinci

VAKSA'nın çeyrek asırdır Türkiye genelinde 108 kalıcı eser yaptırdığı ve her yıl bin öğrenciye burs verdiği kaydedilen yazıda, şimdi de İstanbul'un doğusunda, Marmara Denizi'nin tepelerinde yapılan Sabancı Üniversitesi'nin 4 Ekim'de açılacağı hatırlatıldı. The New York Times'daki yazıda ayrıca şunlara yer verildi:

‘‘Sakıp Sabancı havada yumruklarını sıkarak bu üniversiteyi en iyisi yapacaklarını anlatıyor. Daha şimdiden bu üniversite George Soros'un Orta Avrupa Üniversitesi ile işbirliği yapmış. Daha önce New York Metropolitan Museum of Art'da sergilenen Osmanlı Hat Sanatı Koleksiyonu, 7 Ekim-2 Ocak tarihlerinde Harvard Üniversitesi Müzesi'nde sergilenecek. Geçen bahar ayrıca Los Angeles'da sergilenen koleksiyon, 14 Mart-29 Mayıs tarihleri arasında Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenecek. Sakıp Sabancı yüzündeki gülümseme ile Harvard Üniversitesi ile kendi üniversitesi arasındaki bağlantıdan memnun olduğunu belirtiyor. Ülkesini çok seven Adanalı yoksul genç için hayat bundan daha iyi olamaz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!