Nestle’yle Erikli, ’su evliliği’ için anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Nestle’yle Erikli, ’su evliliği’ için anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 00:00

Nestle Waters, Türkiye şişelenmiş su pazarında 55 milyon dolar cirosu bulunan Erikli ile ortak yeni bir şirket kuruyor. Yeni kurulacak şirkette Nestle’nin payının yüzde 60, Erikli’nin payının da yüzde 40 olacağı açıklandı.

Nestle Waters’dan yapılan açıklamada, ortak şirketin çatısı altında gerçekleştirilecek birleşmede kontrolün Nestle Waters’da olacağı, anlaşmanın, her iki şirketin operasyonlarını birleştirecek iki taraflı iştirake dayalı yeni ortak bir şirketin kurulmasıyla gerçekleştirileceği kaydedildi. Yeni şirketin CEO’luğunu Erikli Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Hasan Aslanoba’nın üstleneceği bildirildi.

TÜRKİYE KİLİT BÖLGEDE:

Nestle Waters Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya Bölge Başkanı Maurizio Paternello da bu operasyonla Avrupa ve Ortadoğu arasında kilit bir bölgede liderliklerini güçlendireceklerini söyledi. Erikli Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba ise "Nestle Waters ile yapılan bu anlaşmanın Erikli’nin performansını güçlendirecek mükemmel bir imkan olduğunu düşünüyorum" dedi.

SU PAZARI HIZLI BÜYÜYOR:

Türkiye’de şişelenmiş su pazarının halen çok sayıda marka ile hızla büyüdüğünü hatırlatan Aslanoba, "Bu durum önemli bir dağıtım yatırımı, güçlü bir kapasite ve yenilikçilik gerektiriyor. Nestle Pure Life’ın başarısı ile kanıtlanan dünya liderinin uzmanlığı, yeni şirketin gelişimi için çok önemli bir avantaj olacak" diye konuştu. Nestle ve Erikli’nin ortak açıklamasına göre, Türkiye’deki şişelenmiş su pazarı 7 milyar litre. Kişi başı yıllık tüketim ise 90 litrenin üzerinde. Pazarda tüketimin beş yılda 10 milyar litreye ulaşması bekleniyor. Ev ve ofis dağıtım pazarının yüzde 80’i, perakende dağıtımı ise yüzde 20’yi oluşturuyor.

NESTLE’NİN İKİ TESİSİ VAR:

Türkiye pazarına Mart 2001’de Sanko ortaklığı ile giren Nestle Waters’ın Bursa ve Sapanca’da iki üretim tesisi bulunuyor. Şirketin Türkiye’deki satışları 30 milyon dolar civarında. Açıklamaya göre Nestle Waters, dünya şişelenmiş su pazarında lider durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!