Nene Hatun’un torunları haydi!

Güncelleme Tarihi:

Nene Hatun’un torunları haydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 22:14

Başbakan Binali Yıldırım, TİKAD Genel Kurulu’nda işkadınlarına yatırım çağrısında bulunarak, “Hanımefendiler gösterin kendinizi. Sizleri Nene Hatun’un torunlarını, Doğu’ya Güneydoğu’ya yatırıma davet ediyorum. Sizlere güveniyoruz. Çünkü siz olmazsanız biz perişanız” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye İşkadınları Derneği’nin (TİKAD) Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Kadınlara ayrıcalık yapmak, kadınlara pozitif ayrımcılık getirmek bir yöntemdir ama fırsat eşitliği sağlamak daha sağlıklı bir yöntemdir” dedi.  Yıldırım’a Genel Kurul’da eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da eşlik etti. Yıldırım, kadınların karşısında konuşmanın zor olduğunu dile getirerek “Ben çocukluğumdan beri kadınlarla konuşurken çok fazla heyecanlanırım. Bu özelliğim bugün de devam ediyor. Doğrusunu isterseniz kadın-erkek hepimiz Cenabı Mevla’nın yarattığı kullarız. Nüfusumuz eşit, fırsatlarımız eşit mi? Değil. Demek ki burada yapmamız gereken bazı işler var. İş hayatından, sosyal hayatta, kültürel hayatımızda hayatın her yerinde mutlaka kadınlarımızın çok daha etkin olarak rol almasına ihtiyaç var. Bizim bakış açımız böyle” dedi.

Haberin Devamı

BİRAZ HIZLI GİTMİŞİZ

Yıldırım, geçtiğimiz 15 yılda siyasetteki kadının yeri, iş hayatında kadının yeri, sosyal hayatta kadının yeri, akademik hayatta kadının yeri hep öncelikleri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Bu yönde de adımlar attık. Aslında bugün istatistiklere bir baktığımızda şunu görüyoruz: Türkiye’de bankacılıkta çalışanları yüzde 51’i kadın, üniversitelerin kadın öğretim üyelerinin sayısı yüzde 44, hukukçularımızın yüzde 41’i kadın, mimarların yüzde 44’ü kadın, sağlık sektörünün yüzde 58’i kadınlarımızdan oluşuyor. Okullarımızda çocuklarımızı geleceğe hazırlayan 1 milyon öğretmenimizin yarıdan fazlası, 607 bini kadın. Biraz hızlı gitmişsiniz. Yakında biz azınlığa düşeceğiz öyle anlaşılıyor. Artık biraz dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.”

23 İL SİZİ BEKLİYOR

Başbakan Yıldırım, cazibe bölgeleri olarak başlattıkları teşvikle 23 ilde 100 milyar yatırım teklifi geldiğini hatırlatarak “Hanımefendiler gösterin kendinizi. 100 milyar yatırım teklifi var. 23 il sizi bekliyor. Her türlü teşvik var. İstanbul’da Ankara’da Kocaeli’de İzmir’de iş yapmak kolay. Vatanseverlik Türkiye’nin her köşesinde iş yapmaktır. Güvenliğiniz bizden, her türlü desteğiniz bizden yatırım sizden. Bunun için sizleri Nene Hatun’un torunlarını, Doğuya Güneydoğuya yatırıma davet ediyorum. Türkiye’nin geleceği aydınlık yarınlarının teminatı sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz. Çünkü siz olmazsanız biz perişanız” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE TİKAD’IN YENİ YÖNETİMİ

TİKAD’ın başkanlığına Nilüfer Bulut yeniden seçilirken yeni yönetim kurulunda  Prof. Neşe Kavak, Emine Sabancı Kamışlı, Vuslat Doğan Sabancı, Sema Güral Sürmeli, Meltem Demirören Oktay, Hediye Güral Gür, Pelin Akın, Şerife Ercantürk, Ayşe Cevahir Ersoy ve Işıl Okan yer aldı.

Nene Hatun’un torunları haydi

DÜNYAYA BARIŞ VE ADALETİ  GETİRECEĞİZ

TÜRKİYE İşkadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Sistem ancak erkek bakış açısı değiştiğinde yol alacak. Dünyaya barışı ve adaleti kadınlar getirecek. İşkadınları olarak önümüzdeki engelleri birebir yaşıyoruz. Bu engellerin  kaldırılması gerekiyor. O nedenle de Türkiye’deki sistem değişikliğinin  yanındayız. Bununla ilgili bütün iş dünyasının da yanında olduğu inancındayız. İstihdam seferberliğinde biz işkadınları da varız. Kadın yatırımcılara pozitif  ayrımcılık rica ediyorum. Dünyayı ne yazık ki erkekler yönetiyor. Biz kadınların merhamet ve vicdanına dünyanın ihtiyacı var, dünyayı kadınlar iyileştirecek” dedi. Genel Kurul’da seçimler öncesinde düzenlenen panele Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Yönetim Kurulu üyeleri Demet Çetindoğan Sabancı, Prof. Neşe Kavak, Sema Güral Sürmeli, Meltem Demirören Oktay, Esin Güral Argat ve Kezban Hatemi katıldı.

Haberin Devamı

 Elif ERGU

 

AYRICALIK DEĞİL EŞİTLİK GEREKLİ

 

OKUL öncesi eğitimde kadın öğretmen oranının yüzde 95 olduğunu, birçok şirketi artık kadınların yönetmeye başladığını dile getiren Başbakan Yıldırım, 724 bin 515 ticari şirketin 205 bini kadınlar tarafından işletilip yönetildiğini belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu: “251 bin 346 kadın esnafımızın ülke ekonomisine katkısı var. Yüzde 20’lerden yüzde 33’lere çıkarttık kadınlarımızın istihdama katılımını. Kadınlara ayrıcalık yapmak, kadınlara pozitif ayrımcılık getirmek bir yöntemdir ama fırsat eşitliği sağlamak daha sağlıklı bir yöntemdir. Yarışta onların erkeklerden geri kalan tarafı olmadığını düşünüyorum. Yeter ki şartlar olsun, engeller ortadan kalksın. Kolay elde edilen kolay gider. Mücadeleyle elde edilen kalıcı olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!