Nasdaq, ortağı Borsa İstanbul için özel tören düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Nasdaq, ortağı Borsa İstanbul için özel tören düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:34

Nasdaq, Borsa İstanbul’la (BIST) imzaladığı stratejik ortaklık çerçevesinde dün New York’ta gong töreni düzenledi. BIST Başkanı İbrahim Turhan seans açılışında gongu çalarken, Hürriyet Dünyası da bu tarihi ana tanıklık etti.

Haberin Devamı

BORSA İstanbul (BIST) ile NASDAQ OMX arasında imzalanan stratejik ortaklık çerçevesinde dün New York’ta NASDAQ MarketSite’da gong töreni düzenlendi. NASDAQ OMX’de seans, Borsa İstanbul için çalan gong ile başladı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ile NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher’in katılımıyla düzenlenen törende seans açılış gongunu İbrahim Turhan çaldı. Gong töreni Times Square’de yer alan Nasdaq binasının ekranlarına da yansıtıldı.

Nasdaq, ortağı Borsa İstanbul için özel tören düzenledi

BIST’I KISKANIYORLAR

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher törende yaptığı konuşmada, “Sadece 1.5 yılda hem yatay hem dikey entegrasyonunu gerçekleştiren bir başka borsa yok. Gelişmiş borsalar bile BIST’i kıskançlıkla izliyor” açıklamasını yaptı.
Nasdaq OMX Grubu ile varılan anlaşma kapsamında Nasdaq OMX Grubu’nun Borsa İstanbul’a fikri mülkiyet hakları, kaynak kodları, yeniden satım haklarını paylaşacak. Ayrıca Nasdaq’ın Borsa İstanbul’a pay piyasası, borçlanma araçları piyasası ile endeks, pay, borçlanma araçları emtia ve enerji türev enstrümanlarının bütünleşik bir şekilde işlem göreceği ve şu anda dünyanın kullanılan en ileri teknolojisi olarak kabul edilen Genium INET Trading sistemini vereceği bildirilmişti. Anlaşma kapsamında ayrıca Borsa İstanbul Nasdaq OMX BIST’ten yüzde 5 azınlık hissesi alacak ve bu payı ayrıca yüzde 2 ek hisse alma seçeneği kullanarak yüzde 7’ye çıkarabilecek.

Nasdaq, ortağı Borsa İstanbul için özel tören düzenledi

Haberin Devamı

TARİHİ BİR AN

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, gong töreninde yaptığı konuşmada bu tarihi anı yaşamaktan çok memnun olduğunu belirterek, “Bu adımın Türkiye, Avrasya bölgesi ve küresel borsa endüstrisi için temel taşlardan biri olacağına inanıyorum.Bu ortaklık İstanbul’un uluslararası finans merkezi haline gelmesinde çok etkili olacak” dedi.lendirilmesinde daha fazla olanağa sahip olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

EKRANLARA YANSIDI

Nasdaq, ortağı Borsa İstanbul için özel tören düzenledi

Haberin Devamı

İmzalanan stratejik ortaklığın şerefine, dün New York borsası NASDAQ OMX’te seans, Borsa İstanbul için çalan gong ile başladı. Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent’in de yer aldığı gong töreni, Times Meydanı’nda yer alan Nasdaq binasının ekranlarında yansıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!