Narin'e ceket operasyonu kefili Kurmel'den geldi

Güncelleme Tarihi:

Narine ceket operasyonu kefili Kurmelden geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

KENTBANK'ın aldırdığı kararla Narin Tekstil'in sahibi Halit Narin'e yönelen üst arama girişiminin ardından Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel çıktı. Kurmel'in, Narin'e Kentbank'daki 1.9 trilyon liralık kredide kefil olduğu ve borcun üzerine kalmaması için çaba harcadığı anlaşıldı.

NARİN Tekstil'in patronu ve Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'le Süzer Holding'e ait Kentbank arasında üst arama kararına kadar varan ‘‘icra-haciz kavgası’’nın başrolünde, Saray Halı'nın sahibi Necati Kurmel'in olduğu ortaya çıktı.

Necati Kurmel'in, Narin'in Kentbank'dan aldığı 1.9 trilyonluk krediye kefil olduğu ve araya bankanın avukatları dışında kendi avukatlarını da sokarak Narin'e savaş açtığı belirlendi. İcra olayının üst aramaya kadar ulaşmasını sağlayan Kurmel, Saray Halı'nın bu borçtan ötürü zarar görmemesi için Narin'e baskı yapmayı amaçladığı anlaşıldı.

ADINA BİR ŞEY YOK

Kentbank ve Kurmel'in avukatları İstanbul'da Narin'e ait gayrimenkuller ve işyerlerinde yaptıkları incelemelerde, Narin'in tüm mallarının başka şirketler adına kayıtlı olduğunu ve araştırmanın boyutlarının artarak sürdürüldüğünü belirttiler.

İstanbul 4'üncü Ticaret Mahkemesi tarafından haciz kararı alınan Narin Tekstil Endüstri A.Ş., Narin Tekstil A.Ş.'de yapılan incelemelerde bu şirketlerin Anadolu Tekstil A.Ş. ve Prima Tekstil adıyla faaliyet gösterdiği anlaşıldı. Bunun üzerine avukatlar nezdinde yapılan çalışmalar sonucu Halit Narin'in mahkeme kararıyla üstünün aranmasına karar verildi.

DÜĞÜNDE ARAMA İPTAL

Önceki gün Swissotel'de Halit Narin'in üzerini aranmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Necati Kurmel'in avukatları, Narin'in oğlu Emre Nadir'in bugün Vaniköy Evleri'nde yapılacak düğünü basıp ‘‘üst arama’’yı yeniden denemeyi planladı.

Ancak basında yer alan haberlerin ardından avukatlar Halit Narin'in üzerinde değerli bir şey bulundurmayacağı düşüncesinden hareketle bu karardan vazgeçtiklerini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!