Mutfağın rotası Latin Amerika

Güncelleme Tarihi:

Mutfağın rotası Latin Amerika
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 22:37

LATİN Amerika pazarını domine etmek isteyen ev ve mutfak eşyaları sektörü, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle 13 farklı Latin Amerika ülkesinin satın almacıları ile 2 günde toplamda 678 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Burak Önder, “Turkish Home&Kitchenware Ur-Ge projesiyle birlikte bir ilke imza atıyoruz. 24-25 Temmuz tarihinde Bogota’da gerçekleştirilen iş görüşmelerinde Türk ev ve mutfak eşyaları üreticileri olarak, 13 farklı Latin Amerika ülkesinden gelen satın almacılar ile görüşmeler gerçekleştirdik. Hedefimiz; Kolombiya, Meksika, Peru, Dominik, Ekvator, Paraguay, Şili, Brezilya, Uruguay, Guatemala ve Kosta Rika pazarları için yeni iş bağlantıları kurarak, ev ve mutfak eşyaları sektörünün Latin Amerika’ya olan ihracatını arttırmak. 2017’de yüzde 8’lik büyüme kaydeden ev ve mutfak eşyaları sanayicileri olarak hedef büyüttük. Bu yıl en az geçen yıl kadar büyüme hedefledik ve bu doğrultuda yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber, dernek olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Önder, şunları kaydetti: “Sektör olarak ilk 6 ayda 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıla oranla yüzde 9’luk bir artış yaşandı. Sektör ihracatının yüzde 55’ini AB ülkeleri oluşturuyor. Kolombiya, Latin Amerika’daki üçüncü kalabalık ülke ve en güvenli nokta. 24 firmamızla buraya geldik. 13 ülkeden 71 satın almacı ikili iş görüşmemize katıldı. Kolombiya’daki üçüncü organizasyonumuz.”

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!