Muratbey’in başı taklitçilerle dertte

Güncelleme Tarihi:

Muratbey’in başı taklitçilerle dertte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 16:07

Muratbey, kendi geliştirdiği ürünü 'burgu'yu ve makinesini taklit edenlere karşı hukuk savaşı başlattı. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, taklit edilen ürünleri için 15 farklı dava açtıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, taklitçilerin firmalarına zarar verdiğini belirterek, taklit edilen ürünleri için 15 farklı dava açtıklarını vurguladı. Hukuk mücadelelerini kazanana kadar devam ettirecekleri ifade eden Erol, "Türkiye'de taklitçiliğin ne kadar yaygın olduğunu bildiğimiz için markamızın bütün haklarını ilgili kurumlardan tescilini aldık. Sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede de marka tescilleri ve patentleri alındı. Muratbey markası başta AB ülkeleri, ABD, Rusya, Kuveyt, Ürdün, BAE, Fas olmak üzere 60’a yakın ülkede tescillendi. Burgu’nun da tasarımı 60 civarındaki ülkede tescillenerek özgün ve benzer şekillerinin patenti alındı” dedi.

“YENİLİKÇİ ÜRÜNLERE YASA KORUMASI ŞART”

Burgu’nun dünyada ve Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Erol, “Ar-Ge’ye büyük önem vererek, geliştirdiğimiz inovatif ürünler ve sistemlerle Türk sanayisinde katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesine katkı sağlıyoruz. Dünya pazarlarına sunduğumuz inovatif ürünlerle ülkemiz adına da başarılar elde ediyoruz. Durum böyleyken ciddi yatırımlarla hayata geçirdiğimiz ürünlerin taklit edilmesi hem bizi sabote etmektedir hem de taklitçilere haksız kazanç sağlamaktadır. Ar-Ge yapan, yenilikçi ürünler geliştiren, Türkiye’nin adını tüm dünyada temsil eden bizim gibi kuruluşların taklide karşı korunması için sınai hakların yasa güvencesi altına alınması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muratbey’in yıllık ihracatının 10 milyon dolar olduğunu söyleyen Necmi Erol, bu ihracatın 4 milyon dolarının inovatif ürünü olan Burgu’ya ait olduğunu kaydetti. 

 

BAKMADAN GEÇME!