MTO'dan bankacılara sahtekârlık dersi

Güncelleme Tarihi:

MTOdan bankacılara sahtekârlık dersi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Türkiye Milli Komitesi ile Türkiye Bankalar Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri, ‘‘Bankacılık sahtekarlıkları’’ konulu seminer İstanbul'da başladı.

Milletlerarası Ticaret Odası Teknik Suç Hizmetleri Organizasyonunun da katkıları ile gerçekleşen seminere bankaların araştırma ve istihbarat birimleri ilgi gösterdi.

Seminere ICC Ticari Suçlar servisi Genel Direktörü Eric Ellen ve ICC Ticari Suçlar Bürosu Müdür Yardımcısı Shiao-Lin Kuo, konuşmacı olarak katıldılar. Aynı zamanda emekli bir polis olan Direktör Eric Ellen, konuşmasında, vesikalı krediler sisteminin kötüye kullanımı, bilgisayar yoluyla yapılan sahtekarlıklar, sahte dökümanlar, kara para aklama sistemi gibi konular incelendi.

10 yıl öncesine kadar bankacılıkta sahtekârlıkların fazla olmadığına dikkat çeken Ellen, son yıllarda organize suçların hızla arttığını kaydetti. Organize suçların büyük bir bölümünün bankacılık ve finans sektöründe gerçekleştirildiğini kaydeden Ellen, sahtekârların bu sektöre yönelmesini, bankacılık sisteminin ‘‘dipsiz bir kuyu gibi’’ olmasına bağladı. Dünyada son dönemde sahtekârlık kültürünün oluştuğuna da dikkat çeken Ellen, ‘‘Hiç bir kurum ‘Benim başıma sahterârlık gelmez' demesin. Kurumlarda en kısa zamanda gerekli önlemler alınmalı ve sahtekârlık kültürüne karşı bir savunma mekanizması oluşturmalıdır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!