Motosikletler 10 milyon Euro’ya uçacak, Yedikule Zindanları’na 8 bin ton dağ kumu taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Motosikletler 10 milyon Euro’ya uçacak, Yedikule Zindanları’na 8 bin ton dağ kumu taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Dünyanın en cesur motokrosçuları 10 milyon Euro’luk bir yatırımla İstanbul Yedikule Zindanları’nda uçacak. Dünyada 1.1 milyar kişinin izlediği ‘Red Bull X-Fighters’ın 6 ayağından biri, bu yıl 16 Haziran’da Yedikule Zindanları’nda düzenlenecek. Yarış için Yedikule Zindanları’na 8 bin ton dağ kumu taşınacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en heyecanlı spor gösterilerinden biri olan Red Bull X-Fighters bu yıl Türkiye’de düzenlenecek. Motosikletleriyle özel olarak biçimlendirilmiş bir parkurda akrobatik hareketler yaparak 35 metreye kadar uçan 16 serbest stil motokrosçu bu yıl 16 Haziran’da İstanbul ‘Yedikule Zindanları’nda yer çekimine meydan okuyarak kum tepelerinin üzerinden atlayacak. Daha önce Mısır Piramitleri, Moskova Kızıl Meydan ve Madrid Plaza de Toros gibi ünlü meydanlarda düzenlenen bu heyecan verici yarış bu yıl 10 milyon Euro’nun üzerinde yatırımla İstanbul’da gerçekleşecek.

11 bin kişinin Yedikule Zindanları’nda oluşturulan özel seyir alanında izleyebileceği İstanbul yarışını 1.1 milyar kişi televizyonlardan ve medyadan takip edecek. Red Bull, yarışın Yedikule Zindanları’nda gerçekleşmesi için 8 bin ton dağ kumu kullanacak. Bu kumlar 48 saatte 500 kamyonla Yedikule Zindanları’na taşınacak. 11 gün sürecek kurulum çalışmasında 740 kişilik ekip görev alacak.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eabee3f018fbb8f89405b4

13 Nisan’da başlıyor

Red Bull X-Fighters’ın altı ayaktan oluşan 2012 dünya turu bu yıl 13 Nisan’da Dubai’de start alacak. Dünyanın en iyi serbest motorkros sürücüleri bir kere daha efsanevi mekanlarda büyük seyirci kitlelerinin önünde havalanacaklar. Her yıl dünyanın en çekici metropollerinde düzenlenen Red Bull X-Fighters’ın bu yılki yıldızı İstanbul olacak. Red Bull X-Fighters 16 Haziran’da Yedikule Zindanları’nda yapılacak ve İstanbul’un güzelliklerini tüm dünyada 1.1 milyar insana ulaştıracak.
Dünyanın en önemli Serbest Motorkros (FMX) yarışması bu yıl sırayla 13 Nisan’da Dubai (BAE), 12 Mayıs’ta Glen Helen (ABD), 16 Haziran’da İstanbul (Türkiye), 20 Temmuz’da Madrid (İspanya), 11 Ağustos’ta Münih (Almanya) ve 6 Ekim’de Sydney (Avustralya) duraklarını dolaşacak. 12’nci  yılına 4 kıtada 6 durakla giren yarışmada, FMX sürücüleri daha önce bu organizasyona ev sahipliği yapmış olan Dubai, Madrid ve Sydney’de büyük kalabalıklar önünde şampiyonluk puanları kazanmak için mücadele edecek. Ayrıca yeni mekanlar Glen Helen, İstanbul ve Münih’te motosikletlerini tüyleri diken diken eden parkurlarda uçuşa geçirecek.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyileri

Geçen sene toplam 230 bin kişilik seyirci topluluğunun önünde Amerikalı Nate Adams’tan şampiyonluğu kapan İspanyol Dany Torres bu yıl da unvanını korumaya çalışacak. Dany Torres, Red Bull X-Fighters’ın dünyanın en iyi sürücülerinin katıldığı, kendi alanındaki en önemli şampiyona olduğunu belirtiyor.

Yedikule Zindanları’nda yarış için neler yapılacak

5500 metreküp (8000 ton) dağ kumu
500 kamyonla 48 saatte yürütülen bir kum taşıma operasyonu
740 kişilik organizasyon ekibi
11 günlük kurulum çalışması
16 Red Bull X-Fighters yarışçısı
5 jüri üyesi
15 metre yüksekliğe ulaşan atlamalar
Havada 35 metreye kadar uçuş uzaklığı
Yedikule Zindanları’nda 11 bin seyirci
için hazırlanmış bir özel seyir alanı
Tüm dünyada toplam 1.1 Milyon internet sitesi ziyaretçisi
312 bin Facebook takipçisi
Tüm dünyada 1.1 milyar kişiye medya yoluyla ulaşım
141 TV kanalında yayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!