Morgan Stanley'in Türkiye hesabı

Güncelleme Tarihi:

Morgan Stanleyin Türkiye hesabı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Haftaya kötü başlayan borsa dün toparlanmaya başladı. Borsa endeksi 109 puan artarak 2 bin 923 puandan kapandı. Hisseler ortalama yüzde 3.9 oranında prim yaptı.

Hükümetin fiyat dondurma paketi dün sadece kamu hisselerini biraz olumsuz etkiledi. KİT ürünlerinin fiyatlarının dondurulacağına ilişkin açıklamalar kamu hisselerinde sabah seansında biraz satış getirdi. Fakat öğleden sonra hükümet kanadından ‘dondurma paketi’ konusunda gelen çelişkili açıklamalar bu hisselere da alım emirleri getirince borsada toparlanma hızlandı.

Borsada dünkü işlemlerde bir süredir kenarda beklemede olan yabancıların belirli hisselerde küçük çaplı alımlara girdikleri gözlendi. Fakat dün borsa kulislerinde kulağımıza yatırımcıyı doğrudan ilgilendirecek bir gelişme fısıldandı. Fısıltılara göre, Morgan Stanley'in, Türkiye'ye ayırdığı fonu yüzde 2.9'dan yüzde 5'e çıkarma kararı almış. Bilindiği gibi Morgan Stanley, bu yıl, Türkiye'de en büyük halka arzı gerçekleştiren aracıların başında geliyor. Söylenenlere göre, Morgan Stanley, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgeye ayırdığı fonları, yüzde 14'ten yüzde 10'a indiriyor. Yüzde 4'lük payı da Latin Amerika ülkelerine kaydırıyormuş. Mesala Rusya'daki payını yüzde 5'ten yüzde 3'e, İsrail'deki payını yüzde 2.7'den sıfıra, Polonya'daki payını binde 6'dan sıfıra, Portekiz'deki payını yüzde 3.8'den sıfıra indiriyor. Şirket, bölgede bulunan ülkelerden sadece Macaristan ve Türkiye'ye ayırdığı payı artırıyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!