Mor ve Ötesi'nin kurucularından Derin Esmer yatırımcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Mor ve Ötesinin kurucularından Derin Esmer yatırımcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 12:12

Mor ve Ötesi Grubu'nun kurucularından Derin Esmer yatırımcı oldu. Esmer, Startup Kitchen’ın ikinci girişimi Tart Games'e 150 bin euro ile ortak oldu.

Haberin Devamı

Tart Games, Unity altyapısını kullanarak Facebook, iOS ve Android platformları için oyunlar üretiyor. İlk oyunu Kixel’i geçtiğimiz şubat ayında Facebook’ta yayına almıştı. Bugüne kadar 110 ülkeden futbolseverleri bir araya getiren çok oyunculu ve gerçek zamanlı bir futbol oyunu olan Kixel, henüz kapalı betada iken 10 bin aylık kullanıcıya ulaştı.

Yatırım sonrasında Derin Esmer yüzde 15, Startup Kitchen (Girişim Mutfağı Kuluçka Merkezi A.Ş.) yüzde 37 hisse sahibi olurken, Tart Games geliştiricilerinden Bulut Karakaya ve Serhat Nasırlıoğlu da geri kalan hisselerin sahibi oldu. Daha önce İşteOyun yatırım sürecinde olduğu gibi Tart Games’de de yüzde 15’lik hisse gelecekte ekibe katılacak isimler için stok opsiyonu olarak ayrıldı.

Startup Kitchen Program Yürütücüsü Emrah Olgun, ikinci girişimleri olan Tart Games'in de tıpkı İşteOyun gibi çok kısa bir sürede ilk yatırımcısını bulduğunu belirtti. Olgun, "Bu hem doğru yoldan yürüdüğümüzün, hem de dünyayı değiştirecek o özel fikri bulmaya biraz daha yaklaştığımızın bir işareti” dedi.

SON OLMAYACAK

Haberin Devamı

Müzik kariyerinin yanında ilk kez bir teknoloji yatırımıyla öne çıkan Derin Esmer ise bu girişimin kendisi için heyecan verici bir başlangıç olduğunu kaydetti. Esmer, "Bu Startup Kitchen ile beraber attığımız ilk adımdı, son da olmayacağına inanıyorum” yorumunda bulundu.

Mor ve Ötesi gurubunun kurucu üyelerinden olan Derin Esmer, inşaat sektöründe faaliyet göstgeren aile şirketleri Es-Eks A.Ş'de 8 yıl çalıştıktan sonra 2008 yılında profesyonel iş yaşantısına ara vererek "Gerçek Hayat EP" adlı ilk solo müzik yayınını yaptı. O günden itibaren müzikle uğraşan Esmer, bu yatırımla iş hayatına yeniden geri dönmüş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!