Moody’s’ten Türk bankalarına ilişkin değerlendirme

Güncelleme Tarihi:

Moody’s’ten Türk bankalarına ilişkin değerlendirme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:15

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'ten yapılan açıklamada Basel III'ün tam olarak uygulanmasıyla bazı Türk bankalarının ek sermayeye ihtiyaç duyabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Kredi derecelendirme kuruluşundan Türk bankalarına ilişkin açıklamada, “Basel III'ün tam olarak uygulanmasıyla bazı Türk bankalarında ek sermaye ihtiyacı oluşabilir” ifadesi kullanıldı.       

Bankaların tam olarak Basel III şartlarını yerine getirmesi için yüzde 2 oranında sermaye artırımına ihtiyaç duyabileceği kaydedilen açıklamada, “Türk bankalarının sermaye düzeyinin gelecek 3-5 yıl içinde düşmesini bekliyoruz. Türk bankalarının kredi büyümesi sermaye yaratımının üzerinde” ifadelerine yer verildi.       

Moody’s açıklamasında karlılıkların tarihsel derecede düşük seviyede olması sebebiyle bankaların sermayelerini tüketmeden ancak yüzde 9 oranında kredi büyümesi sağlayabileceği belirtildi.        

Karlılıklarda ek baskının görülmesi durumunda sermaye seviyesinin düşebileceği kaydedilen açıklamada, baskıların finansman maliyetlerini artırabileceği ve faiz marjlarını daraltabileceği bildirildi.       

Haberin Devamı

Açıklamada, yerel para biriminin dolar karşısında daha fazla değer kaybetmesinin bankaların sermayeyi seviyesini azaltabileceği ve kredi risklerini artırabileceği de vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!