Moody's: Erken seçim başarınızı gölgeliyor

Güncelleme Tarihi:

Moodys: Erken seçim başarınızı gölgeliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's'in Türkiye analisti Hanan Salem, ‘‘Erken seçim kararının getirdiği belirsizlik, başırılı ekonomik politikaları gölgeliyor’’ dedi.

ABD'nin önde gelen kredi derecelendirme (rating) kuruluşlarından Moody's'in Türkiye analisti Hanan Salem, erken seçimin getirdiği siyasi belirsizliğin, Türkiye'nin uyguladığı başarılı ekonomik politikaları gölgelediğini söyledi.

‘‘Türkiye'de seçimler erkene alınmamış olsa, siyasi belirsizlik ortadan kalmış olurdu’’ diyen Salem, şimdiki ekonomik politikaların sürdürülebilir olduğunu gördüklerinde, kredi notu açısından Türkiye'yi olumlu izlemeye alabileceklerine işaret etti. Türkiye'yi yakından izlediklerini ve ekonomide çok olumlu gelişmeler kaydettiklerini belirten Salem, ‘‘Özelleştirme hızla devam ediyor, vergi reformu onaylandı, bütçe disiplini devam ettiriliyor. Ayrıca, uygulanan politikalar sonucu enflasyon trendinin düşüş trendine girdiğini görüyoruz’’ diye konuştu.

ERKEN SEÇİM KAYGISI

Türkiye'deki tüm bu ekonomik gelişmelere rağmen, seçimlerin erkene alınması nedeniyle, politik kaygıların, uygulanan ekonomik politikaların sürdürülebilirliğine ihtiyatla bakmalarına neden olduğunu vurgulayan Salem, Türkiye'nin sosyal güvenlik reformu gibi yapması gereken önemli bir reformun bulunduğunu, ama erken seçimlerin, bu önemli reformun da çıkartılmasını önleyebileceğini ifade etti.

OLUMLU İZLENİM İHTİMALİ

Türkiye'nin, halen uyguladığı başarılı ekonomik politikaların sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu ve bu konuyu yakından izlediklerini belirten Salem, ‘‘Orta vadede, Türkiye'nin şimdiki politikaların sürdürülebilir olduğunu gördüğümüzde, bu ekonomik politikaları sapmadan ve aynen uyguladığından emin olursak, Türkiye'nin izlenimini 'olumlu'ya çevirebiliriz’’ diye konuştu.

Salem, Moody's'in Türkiye notunun, Standart and Poor's'un bir derece üstünde olduğunu da hatırlattı. Moody's Türkiye'ye en son 1997 Mart ayında ‘‘B1’’ notu vermiş ve ‘‘Durağan İzleme’’ye almıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!