Moddy's'ten ‘iç talep’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Moddysten ‘iç talep’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

KASIM ayı içinde Türkiye'nin kredi notunu açıklaması beklenen Moody's', cari işlemler açığının kontrol altında tutulabilmesi için önlem alınması gerektiğini belirtti. Alınacak önlem ise, artan iç talebin kontrol altına alınması.

Moody's'in, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili olarak hazırladığı analize göre, hızla düşen faiz oranları ve Türk Lirası'nın değerindeki artış, programın başarısı için büyük önem taşıyan cari işlemler açığının yükselmesinin başlıca nedeni. Analizde dikkat çekilen konu ise yükselen cari işlemler açığının kontrol altına alınabilmesi ve uygulanan programın rayında götürülebilmesi için, artan iç talebi kontrol edici etkili önlemler alınması gerektiği.

Öte yandan, Moody's'in analizinde, Türkiye'nin kredi notunda kısa bir dönem içerisinde bir artış olabileceği vurgulanırken, bu artış için gerekli kriterlerin izlendiği belirtildi.

LINDOW ATANDI

Moody's'in Türkiye analisti Hanan Amin Salem'in görevinden ayrılması nedeniyle boşalan Türkiye analistliği görevine Kristin Lindow getirildi. David Levey ve Kristin Lindow'dan oluşan Moody's heyetinin, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri yerinde incelemek amacıyla, en kısa sürede Türkiye'ye gelecekleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!