Modanın vakti geldi

Güncelleme Tarihi:

Modanın vakti geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:35

Türkiye’nin en önemli moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul Pazartesi başlıyor. Defileler, sunumlar, moda konuşmaları, ve renkli partilerle 5 gün boyunca şehrin gündemine moda oturtacak. İşte etkinliğe iki gün kala öne çıkacak detaylar.

Haberin Devamı

* Marka ve tasarımcıların Sonbahar/Kış 2014-2015 koleksiyonlarını sergileyecekleri ‘Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express’ kapsamında Antrepo 3’te toplam 45 defile ve sunum izlenebilecek. 20’nin üzerinde tasarımcı büyük defile, diğer tasarımcılarsa ‘Studio’ alanında sunum ve mini defileler yapacak.

* Meltem Özbek, Selim Baklacı, İpek Arnas, Giray Sepin, Eda Güngör ve Özlem Ahıakın etkinlikte ilk kez defile yapacak isimler.

* Etkinliği ilk defa İtalyan bir marka açıyor. 10 Mart’ta saat 11’de Gucci’nin hikayesinin anlatıldığı ‘The Director’ adlı film gösterilecek.

* Moda haftasının en önemli konuğu, Mercedes’in yeni GLA modelinin yüzü olan dünyaca ünlü model Georgia May Jagger. Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger’ın küçük kızı Georgia May Jagger Salı günü Istanbul’a gelerek Gül Ağış’ın Lug Von Siga defilesini ön sırada izleyecek.

Haberin Devamı

*15 mart Cumartesi günü yapılacak ‘In-season’ etkinliği bir ilk. Tıpkı Londra Fashion Week’de olduğu gibi son tüketiciye yönelik bir gün organize edildi. Mesela 14:00-17:00 saatleri arasında İtalyan el yapımı sandalet markası Capritouch bu sezonki ürünlerini gösterecek.

* İlk defa BMD(Birleşik Markalar Derneği) & MTD (Moda Tasarımcıları Derneği) bir marka tasarımcı işbirliği paneli yapıyorlar. Kısacası ‘Marka&Tasarımcı zirvesi’ yapılıyor. Koton& Hakan Yıldırım, Elif Cığızoğlu & Network işbirliği gibi örnek çalışmaları anlatılacak.

* Moda haftasının kulislerinden podyumuna tüm yaşananlar kitap da olacak. Profesyonel bir fotoğrafçı, IMG Doğuş ve Mercedes-Benz presents defilesinin backstage fotoğrafları çekilecek. Bu çekilen fotoğrafları bir ‘hard cover’ kitap olarak basılacak. Mercedes-Benz tarafından yayınlanacak bu kitap her sezon devam edecek.

* Podyumlarda renkli ve farklı makyajlar görmeye hazır olun. Bütün defilelerin Saç tasarımları L’oreal Paris Ombre Preference, Makyaj tasarımını Maybelline New York yapacak.

* Fashion Week’de ilk defilesini yapacak Meltem Özbek’in 2014-15 kış koleksiyonunun ismi ‘Deep in Blue’. Annesinin yaptığı yağlı boya resminden ilham alarak yaratan Meltem Özbek, tasarımlarında mavi, yeşil ve kahve renklerine ağırlık vermiş. Deri ve triko birleşimi tasarımların ön planda olduğu koleksiyonda pliseli etekler, şifon gömlekler ve baskı desenli ceketler de yer alıyor.

Haberin Devamı

* İkinci defa solo defile yapacak olan Raisa Sason ve Vanessa Sason, yaşadığımız dönemde yeri olan savaşçı güçlü kadınların duruşunu gösteren bir koleksiyon sunacak. ‘CITY WARRIORS’ koleksiyonu şehrin ışıltısını yansıtan ama bunu yapabilmek için savaşan kadınlardan esinlenerek tasarlanmış.

* Perşembe saat 12.00’de Lady Faith’in ‘Alaçatı’ isimli koleksiyonu, farklı bir mekânda, Lucca’da gösterecek. Tasarımcı Nazlı Soylu ve ortağı Tuğçe Ergun, günlük parçaların üzerine uyguladığı renkli baskı ve desenlerle insanların enerjisini birleştirmeye hedefliyor.

*Gamze Saraçoğlu’nun ‘Compass’ koleksiyonu kendi ışığı pusulası olan kadınlardan ilham alıyor. Genel görünüme spor şık bir kadın silüeti hakim. Üç ana renk olarak beyaz, siyah ve kırmızının kullanıldığı koleksiyonda kumaşlar özel olarak tasarlandı. Kristal, swarovski işlemeleri, eski pusulalardan ilham alınarak tasarlanan bronz, gümüş ve mat altın fermuar detayları kullanıldı. Koleksiyondaki aksesuarlar ise Evren Kayar tarafından özel olarak tasarlandı

Haberin Devamı

*Geçtiğimiz sezon Tuvanam markasının kreatif direktörlüğünü üstlenen Hakan Öztürk bu sezon Simay Bülbül’le çalışıyor. Simay ve Hakan’ın güç birliği yaptığı koleksiyondan beklenti yüksek.

*DB BERDAN Kış 2014 Koleksiyonunda Karadeniz kültüründe önemli bir yeri olan Horon’dan yola çıktı. Öncelikli olarak desenin ön planda olduğu DB Berdan markasında Karadeniz’in zenginlikleri kullanıldı.

*Ünlü ressam Escher’in tablolarından ve resimlerine yansıttığı bakış açısından etkilenerek koleksiyonunu bu yönde şekillendirdiğini belirten, yün karışımlı ipek, şifon ve saten kumaşlara ara ara pırıltılı detaylar ekleyerek koleksiyonuna yepyeni bir hava katan Özlem Kaya defilesi de merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Erkek koleksiyonu sergileyecek isimlerden Serdar Uzuntaş, Vogue Italia tarafından en yetenekli tasarımcılar arasında gösteriliyor. ‘New Counrty Life’ adını verdiği koleksiyonda slim-fit paltolar ve uzun ceketlere, tasarımcının kendisine ait geometrik ve sal deseni birleşiminden oluşturduğu gömlekler eşlik ederken mor, yeşil, indigo, hardal, mürdüm gibi renkler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!