Mobilyacılar Tataristan'da incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacılar Tataristanda incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 13:07

MOBİLYACILAR, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, mobilya sektörünün Rusya ile yeteri kadar geliştiremediği ticareti, Tataristan ve Başkurdistan ile gerçekleştireceğini belirtti.

Birliğin yazılı açıklamasına göre, Birlik Başkanı Abdullah Tever ve Başkan Yardımcısı Celal Özkan başkanlığındaki heyet, Ufa (Başkurdistan Cumhuriyeti) ve Kazan'da (Tataristan Cumhuriyeti) incelemelerde bulundu.

Ufa Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Pavel Barvin ile bir araya gelerek, ülkedeki mobilya üretici firmaların tesislerini ziyaret eden heyet, Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov ve Bakan Yardımcısı Oleg Vlasov ile iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarını görüştü.

Tever, yaptığı değerlendirmede, sektör olarak 100'ün üzerinde ülkeye yılda 1,5 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını kaydederek, “Ufa ve Kazan'da çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Rusya ile yeteri kadar geliştiremediğimiz ticareti, bu kez bölgenin iki güçlü cumhuriyeti ile gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.
Eylül veya ekim ayında geniş bir heyet ile yeniden bu ülkeleri ziyaret edeceklerini ve 2012 yılında Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nı bu ülkelerden birinde düzenlemeyi planladıklarını bildiren Tever, mobilyanın havaleli bir ürün olmasından dolayı, fabrika ve mağazanın ülkede kurulmasının daha etkin sonuçlar doğurabileceğinin altını çizdi.

Tever, Türkiye'den bir firmanın Tataristan'da yer tahsis ettiğini ve ilk defa burada MDF üretimi yapılacağından mobilya ticaretinin zamanla gelişeceğini ifade etti.
Birlik Başkan Yardımcısı Celal Özkan da gümrük sorunları nedeniyle Rusya ile istenilen düzeyde ticaret yapılamadığını belirterek, Başkurdistan ve Tataristan hükümetleri ile yapılan görüşmelerde,ticaretin geliştirilmesi için gümrük ve yatırım konusu başta olmak üzere diğer tüm konularda Türkiye'ye yardımcı olunacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!