Mobil kaza tutanağı başladı

Güncelleme Tarihi:

Mobil kaza tutanağı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 01:04

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen “Mobil Kaza Tutanağı” uygulaması ile artık sürücüler, tutanak doldurma işlemini çok daha hızlı ve kolayca yapabiliyor.

Haberin Devamı

1 Nisan 2008 tarihinden bu yana kağıt form ile düzenlenen kaza tespit tutanakları akıllı telefonlardan da doldurulabiliyor. Araçlarda güncel kaza formu ve kalem taşınmasına gerek olmadan akıllı telefonlara uygulamayı yüklemek yeterli oluyor.

Kazalardan sonra düzenlenen kaza tespit tutanağının mobilize olmasıyla doldurma süresi de yaklaşık 1 saatten 10 dakikaya iniyor. Düzenlenen tutanak otomatik olarak sigorta şirketlerine iletilerek sigortalının şirketi aramak ve tutanağı şirkete iletmek zorunluluğu ortadan kalkmış oluyor. Kaza yerinin coğrafi bilgisi şirketler tarafından otomatik olarak belirleniyor ve yine uygulama içerisinde bulunan fotoğraf ekleme menüsü ile kaza yerinin fotoğrafı otomatik olarak şirkete iletiliyor.
Sigortalılar, akıllı telefonlara indirdikleri mobil kaza tespit tutanağı ile poliçe bilgilerini tek tık ile ulaşabiliyor. Plaka ve ruhsat sahibinin kimlik numarası ile sorgulama yapılarak veya poliçede bulunan kare kodu okutularak poliçe bilgilerini telefon ekranında görülebiliyor. Bu sayede aracın şasi numarası, markası, modeli, model yılı gibi bilgileri tekrar doldurmaya gerek kalmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!