Mobil-e cüzdan, Nokia 6310

Güncelleme Tarihi:

Mobil-e cüzdan, Nokia 6310
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2002 17:10

Cep telefonlarında e-cüzdan uygulamasının ilk örneği, Eylül 2001'de Londra'da Mobile Commerce World Europe'da tanıtımı yapılan, Nokia 6310 Türk tüketicisiyle Şubat ayında buluşuyor.

Mobil e-cüzdan uygulaması cep telefonundan birçok yeni servise kolay bir şekilde ulaşımı sağlıyor. Cep telefonundaki e-cüzdan kullanıcının online işlemlerini WAP browser yoluyla yapmasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar cep telefonu belleğinde kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgileri ile birlikte sevkiyat ve fatura bilgilerini de saklayabiliyorlar. Cep telefonu belleğindeki verinin güvenliği uygulamada kullanıcı bilgilerinin doğrulanması amacıyla özel bir cüzdan koduyla sağlanıyor.

Mobil e-cüzdan uygulaması mevcut sanal kartların kullanımını daha esnek hale getiriyor, mobil e-ticaret işlemlerinde kişisel bilgilerin güvenli bir şekilde kullanılmasını ve saklanmasını sağlıyor. Bu sistemde, ECML(Elektronik Ticari Modelleme Dili) standardının kulllanılmasıyla Internet tipi ödemelere olanak sağlandığından, servis sağlayıcılarına mevcut e-ticaret uygulamalarını mobil ortama kolayca adapte etme imkanı yaratılıyor.

Nokia 6310 ile, kullanıcılar GPRS üzerinden tüm dünyadaki mobil internet servislerine kablosuz olarak anında bağlanabilir, kolayca mobil alışveriş yapabilirler. Nokia 6310 günlük hayatlarını ve işlerini organize ederken güvenilir, kolay kullanımlı ve gelişmiş çözümlere ihtiyaç duyan cep telefonu kullanıcılarını hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!