MIT Global Startup çalıştayı İstanbul'da başladı

Güncelleme Tarihi:

MIT Global Startup çalıştayı İstanbulda başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 17:03

Bu yıl 15’incisi düzenlenen dünyanın önemli girişimcilik çalıştaylarından MIT Global Startup Workshop, 28 Mart Çarşamba günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre & Sergi Sarayı’nda başladı. Kurdukları şirketlerle 3,3 milyon kişiye iş imkanı sağlayan ve toplam ciroları dünyanın en büyük 11’inci ekonomisini oluşturan MIT mezunlarının organize ettiği MIT Global Startup Workshop, üç gün boyunca Türkiye’deki girişimciler ve girişimci olmak isteyenlere mentorluk ve danışmanlık sağlayacak.

Haberin Devamı

MIT Enterprise Forum Turkey ev sahipliği, Özyeğin Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı, GE’nin (General Electric) ve ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşması, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, ilk “Keynote” konuşması Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından yapıldı. Etkinliğin 30 Mart Cuma günkü kapanışını ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gerçekleştirecek.

Dünyanın önemli girişimcilik çalıştayları arasında olan MIT GSW 2012’nin bu yılki teması Directions for Innovation (İnovasyonda Yeni Ufuklar) oldu. Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan, Iqbal Quadir, Bill Aulet, Ashok Rao, Naeem Zafar, Sherwood Neiss ve Rakesh Malhotra gibi Türkiye’den ve dünyadan önde gelen girişimci ve iş insanlarının konuşmalarına sahne olacak etkinlikte üç gün boyunca, teknolojik, stratejik ve küresel pazara ilişkin trendler üzerinde durulacak. MIT GSW 2012, girişimcilik alanındaki küresel gelişmelerin yanı sıra, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine de odaklanacak.

Haberin Devamı

Girişimcilik ekosistemi bir arada
Etkinliğin açılından önce düzenlenen basın toplantısında, konuşan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, “Bizim burada olmamızın nedeni uluslarımızı yakınlaştırmak. Bunu ABD Başkanı Barack Obama söylüyor ve bu çalıştay da bu amaca çok güzel hizmet ediyor” dedi. ABD’nin Türkiye’de dört farklı girişimcilik programına devam ettiği bilgisini veren Ricciardone, “Bu çalıştay sayesinde modern Türkiye’nin bir kez daha uyanışına ve dünya ile buluşmasına tanık oluyoruz. Çalıştay boyunca girişimcilik ve inovasyonla ilgili önemli fikirler özgürce ifade edilecek ve kadar zorlu pazar şartlarında ortak fikirler üretilecek” diye konuştu.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ise MIT’nin dünyanın en önemli kurumlarından biri olduğunu belirterek, “MIT, Özyeğin Üniversitesi olarak örnek aldığımız bir üniversite. Türkiye demografik yapısı çok genç olan bir ülke olduğu için biz, girişimciliğin ülke için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de sadece üniversitemizde değil daha gençleri lisedeyken düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle girişimciliğe yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den pek çok öğrencinin MIT’de eğitim gördüğünü belirten MIT Girişimcilik Merkezi Direktörü Bill Aulet, “Bu öğrencilerin ne kadar heyecanlı ve çalışkan olduklarını görüyorum. Bizim bunlar gibi öğrencilerden oluşan mezunlarımız yılda 800 şirket kuruyor. Bir teknoloji üniversitesi olduğumuz için bu sayının yüksek olduğunu söylüyorlar. Fakat sadece 30’u laboratuvarlardan çıkan iş fikirleri. Diğerleri çevreden beslenen fikirler. Burada oluşturduğumuz çevre gibi çevrelerden…” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!