‘Misal’ bir dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

‘Misal’ bir dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 21:22

4.5 milyon metrekaresi riskli alan ilan edilen Gaziosmanpaşa’da yeni bir dönüşüm projesi hayata geçiyor. 100 bin metrekare alanda 1700 hak sahibinin olduğu bölgenin dönüşmesi planlanıyor. 2 bin 400 konutluk dönüşüm projesi ‘Ahes Misal İstanbul’un değeri ise 2 milyar lira.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar toplam 4.5 milyon metrekarenin riskli alan ilan edildiği İstanbul Gaziosmanpaşa’da, ilçenin en büyük kentsel dönüşüm projesi satışa çıktı. Süleyman Ekşi İnşaat tarafından Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı bölgesinde hayata geçirilen ‘Ahes Misal İstanbul’ projesinde toplam 2 bin 400 konut yer alacak. Bu konutların 1.700’ü hak sahiplerinin olacak. 13 bloklu projenin ilk etabı olarak satışa sunulan 8 blokta toplam 1.600 daire bulunurken, bunun 460’ı hak sahiplerine verilecek. Yerinde dönüşüm projesi olarak hayata geçen proje, 2 milyar liralık satış değerine sahip. Ayrıca projede 359 odalı otel, 60 cadde dükkanı ve 20 bin metrekarelik ofis bloku yer alacak.

30 BİN KONUT DÖNÜŞECEK

İlçelerinde 13 bölgede dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,”Yaşadığımız alanları depreme hazırlıklı hale getirmek zorundayız. 6306 sayılı kanun kapsamında ilçemizde toplam 4.5 milyon metrekarelik alan riskli ilan edildi. İlçenin yüzde 38’inde çalışmalar sürüyor. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster ile çalışma yaparak vizyon master plan hazırladık. Bu çalışmayı referans alarak 5 binlik planlarımızı hazırladık ve dönüşüm projelerine indirgedik. İlçenin donatı alanları, beklentileri, ihtiyaçlarını dikkate aldık. Kentsel dönüşüm bizim için sadece bina yıkıp yapmak değil. Bütüncül bir planlama ile ilerliyoruz” dedi. İlçede yerinde dönüşüm yaptıklarına dikkat çeken Usta, “Şu anda 5 bin konut başladı, yılbaşından itibaren 5 bin konutun daha dönüşümüne başlayacağız. İlçe genelinde 30 bin konut, 11 bin 500 bina dönüşecek. 3 projede 2 bin konutun dönüşümü tamamlandı” dedi. Yeni projede ilk etaptaki 460 hak sahibi ile anlaştıklarını belirten Usta, projenin devamı için de anlaşma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

2000 yılından itibaren 4 milyar lira değerinde altyapı ve üst yapı projesi inşa ettiklerini belirten Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, projeleri için şu bilgileri verdi: “Projemiz, 100 bin metrekare alan üzerinde 520 bin metrekare inşaat alanına sahip. 2019 sonunda 1.600 dairelik ilk etabı teslim edeceğiz. Metrekaresi 5 bin 230 liradan satışa sunulan projenin ilk etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri mevcut.”  Ekşi, projenin bütünlüğünü sağlamak için çevre yollar ve caddeler ile 1.000 kişilik ilkokul, 1.000 kişilik kültür merkezi ve 1.000 kişilik camiyi sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz olarak Gaziosmanpaşa’ya hibe ettiklerini açıkladı.

 

Haberin Devamı

15 MİLYON KİRA YARDIMI

 

GAZİOSMANPAŞA’da dönüşüm faaliyetlerini belediyenin iştiraki GOPAŞ yürütüyor. GOPAŞ, yeni projede yaptığı çalışmaların karşılığı olarak yüzde 2 pay alacak.  Öte yandan Başkan Usta proje alanındaki hak sahiplerine 860 lira kira yardımı yapıldığını, şu ana kadar 7 milyon lira kira yardımı sağlandığını açıkladı. Proje bitince  toplam yardım 15 milyon lirayı bulacak.

BAKMADAN GEÇME!