Miras'tan TOBB delegelerine 300 milyarlık seçim hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Mirastan TOBB delegelerine 300 milyarlık seçim hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bugün başlayacak olan TOBB Genel Kurulu öncesinde, başkan adaylarından Fuat Miras, 998 delegeye cep telefonu, kilim ve seyahat valizinden oluşan hediye paketleri dağıttı. Hediyelerin toplam değeri 300 milyar liraya ulaşıyor.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yeni başykanını seçeceği Genel Kurul bugün başlıyor. Seçimde, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım ile çekişecek olan TOBB Başkanı Fuat Miras, 998 genel kurul delegesinin her birine, Panasonic marka cep telefonu, kilim ve seyahat çantasından oluşan hediye paketi dağıttı. Miras'ın TOBB adına dağıttığı bu hediye paketinin piyasa değeri yaklaşık 300 milyon lira. Böylece, 343 odadan 998 delegeye dağıtılan hediyenin toplam değeri yaklaşık 300 milyar liraya ulaşıyor. Dağıtılan hediyeler nedeniyle, TOBB'un genel merkezinde yığılmalar yaşandı.

TOBB'un 55'inci Genel Kurulu bu sabah Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda başlıyor. Adaylardan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, cuma sabahından itibaren seçim karargahını Ankara Hilton Oteli'nin 15'inci katına kurdu. Bu arada Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Ali Bayramoğlu da Mehmet Yıldırım'a destek olmak üzere çalışmalarını Hilton Oteli'nde sürdürüyor. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da Mehmet Yıldırım'a destek olmak için delegeler bazında kulis yapıyor.

İLK KAPIŞMA

Adaylardan Mehmet Yıldırım'ın kaderini yarın yapılacak Konsey seçimi belirleyecek. Çünkü bir üyenin genel başkanlığa aday olması için ilk önce Konsey Seçimini kazanması gerekiyor. 15 kişilik TOBB Yönetim Kurulu'nu da çarşamba günü 5 Konsey'e seçilmiş olan toplam 135 Konsey Üyesi belirleyecek. Bu nedenle yarın yapılacak Ticaret Odaları Konseyi seçiminde 2 listenin yarışması kesinleşti. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve arkadaşlarının Ticaret Konseyi'nde Mehmet Yıldırım'a karşı Fuat Miras'ı desteklemek üzere liste çıkarması bekleniyor.

Bu arada Genel Kurul'a katılmak üzere Ankara'ya gelen İSO üyesi TOBB delegeleri, Erdal Bahçıvan'ın annesinin vefatıyla Genel Kurul'a üzücü bir başlangıç yaptılar. Bunun yanında TOBB kulislerinde Sanayi Konseyi Başkanı Ömer Dinçkök'ün kendi isteğiyle görevini başka bir arkadaşına bırakacağı konuşuluyor.

SİYASİLER ÇEKİNGEN

TOBB Kulisleri'nde bu yılki Genel Kurul'a davet edilen siyasi parti genel başkanlarının ilgi göstermeyeceği konuşuluyor. Kulislerde parti başkanlarının Genel Kurul'a yardımcılarını göndereceği başkan olarak sadece Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılması bekleniyor. Genel Kurul'a katılması gereken bakanlara İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ve aday olmayacağını açıklayan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan'ın sert eleştiriler getirmesi bekleniyor. Hatta, siyasi parti başkanlarının TOBB seçim sistemini değiştirmedikleri için sert eleştiri almaktan korktukları da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!