MINIMELTS Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

MINIMELTS Türkiyede
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 13:14

dünyanın en soğuk dondurması ünvanına sahip olan MINIMELTS, Türkiye dahil 28 ülkede satılıyor.

Haberin Devamı

Doğu Avrupa distribütörlüğünü Minimaks firmasının aldığı MINIMELTS, İstanbul’ da Türk damak tadına zevkine uygun tatlarla çeşitlendirilerek üretiliyor.

Dondurmada alışa gelmiş kalıpların dışına çıkan MINIMELTS,  eksi 270 Derece ile üretilip eksi 40 Derecede servise sunulduğu için, dünyanın en soğuk dondurması ve bu sayede meyveler şoklandığından vitaminlerini yitirmiyor.

MINIMELTS’ in üretiminde, içindeki tüm hava ileri teknolojiyle alınarak, yüzde 30 (üçte bir oranında) daha yoğun bir lezzet elde ediliyor.  Türk damak tadına uygun olarak, ilk yıl 10 çeşit üretilen MINIMELTS’ de naneli çikolatalı ve pamuk helvalı  dondurmalar da  ilk kez tüketicinin zevkine sunuluyor.

Kişi başına dondurma tüketiminde 2.4 kilogram ile Avrupa Birliği’ndeki en düşük ülke olan Türkiye’de, krema, külah tip dondurmalardan sonra dünyada trend olan frozen tip dondurmayı üretmeye başlayan Minimaks, alışkanları değiştirerek tüketimi artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gıda sektörüne MINIMELTS markasıyla adım atan Türk firması Minimaks, Türkiye genelinde ilk yıl 100, 2010 yılı sonunda ise 300 noktada satış hedefliyor. Türkiye’de ilk yıllık üretimde, pazardan yüzde 1 pay ile 5 milyon dolar ciro hedefleyen Minimaks,  AVM ve büyük caddelerde corner satış yapacaklara franchise dağıtıyor. 2009’ da isim hakkı almayacaklarını açıklayan firma ortaklarından Nihat Yangır ‘ On bin dolar karşılığında hazır stand veriyoruz. Franchise, doÄŸru yer bulmakla ve kira, eleman masraflarıyla yükümlü’ diyerek franchise koÅŸullarını açıklıyor. Â

Markanın DoÄŸu Avrupa distribütörlüğünü alan Minimaks, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Rusya ve Romanya’ya dağıtımı, günlük üretim potansiyeli dört ton olan Ä°stanbul’daki fabrikadan saÄŸlıyor. Minimaks ayrıca; Rusya’da kuracağı  ikinci fabrikayla dağıtım ağını geniÅŸletmeyi planlıyor. Â

Başta A.B.D ve Kanada olmak üzere, Avustralya, Yeni Zelanda ile tüm Asya ülkelerinde yıllardır satılan MINIMELTS; 2009 yazında Türkiye genelinde AVM ve büyük caddelerde tüketiciyle buluşuyor. Mini dondurma parçalarının 50 gramlık kuplarda sunulduğu MINIMELTS,  4 TL’ den satışa sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!