Milli Piyango ihalesi ile ilgili ilk açıklama Net Holding'ten geldi

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango ihalesi ile ilgili ilk açıklama Net Holdingten geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 14:38

Net Holding'ten Milli Piyango İdaresinin düzenlediği şans oyunlarının lisans hakkının özelleştirilmesine ilişkin yapılan açıklamada "Özelleştirilme sürecinde en önemli yatırımcılardan bir tanesi olmayı planlıyoruz" denildi. İki yıl önceki ihaleyi kazanan, ancak ödemeyi yapamadığı için sözleşmeyi imzalamayan Net Holding'in 10 milyon dolarlık teminatı Hazine'ye geçmişti.

Haberin Devamı

Açıklamada, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bugün konuyla ilgili açıklama yaptığı hatırlatılarak, ihale sürecinin hızlı bir şekilde tekrar gündeme alınmasının yatırımcılar açısından oldukça pozitif bir gelişme olarak değerlendirildiği belirtildi.

 

Şirket olarak bir önceki ihalede olduğu gibi Türkiye'deki şans oyunları pazarına olan inançlarının aynı şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Özelleştirilme sürecinde en önemli yatırımcılardan bir tanesi olmayı planlıyoruz. Yakın bir tarihte, ihaleye ilişkin bilgi setinin yatırımcılarla paylaşılmasına istinaden detaylı açıklama şirketimizce siz değerli kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

EN YÜKSEK TEKLİFİ VERMİŞTİ
Milli Piyango'nun 15 Temmuz 2014'teki ihalesinde 2 milyar 755 milyon dolarlık en yüksek teklif ile Net-Hitay Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. İhaleyi kazanan  Net Holding, 6 Şubat 2015 tarihinde lisans sözleşmesini imzalamak üzere, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na davet edildi.

 

Haberin Devamı

26 Şubat 2015 günü ise, Net-Hitay Ortak Girişim Grubu lisans sözleşmesini imzalamak için ek süre talep etti.

İhalede Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu’na lisans sözleşmesi imzalamak için verilen süre 15 Nisan’a kadar uzatıldı. 14 Nisan günü ise, Net Holding, lisans sözleşmesinin imzalanmayacağını ve ek süre istediğini bildirdi. Ancak, gruba ek süre verilmedi. İhale sürecinde 10 milyon dolar tutarında teminat mektubu veren Net Holding'in bu teminatı Hazine'ye geçmişti.



 

BAKMADAN GEÇME!