Milli kart 'Troy'a 4.5G rötarı

Güncelleme Tarihi:

Milli kart Troya 4.5G rötarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 01:37

TÜRKİYE’nin milli kredi kartı olarak Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen TROY’un lansmanı 4.5G’ye takıldı.

Haberin Devamı

30 Eylül 2015’te ilk tanıtımı yapılan Türkiye’nin kendi ödeme yöntemi TORY’un 1 Nisan 2016’dan itibaren resmen kullanıma açılacağı açıklanmıştı. Ancak Türkiye’nin aylardır konuştuğu hızlı internet erişimi sağlayan 4.5G’ye geçişin de 1 Nisan’da başlaması, TROY’un lansmanının ertelenmesine sebep oldu. 1 Nisan için büyük bir tanıtım kampanyası hazırlayan BKM’nin, kampanyaya mayıs ayında başlayacağı belirtiliyor.  

1 Nisan’dan itibaren hazırlığını tamamlayan bankalar müşterilerine TROY kredi kartı vermeye başlayacaklar. Ancak bu sessiz sedasız bir geçiş olacak. 16 bankanın ortaklaşa kurduğu BKM’nin asıl tanıtıma Mayıs ayında başlayacakları konuşuluyor. BKM Genel Müdürü Soner Canko ise, TROY ile ilgili çalışmaların belirledikleri takvime uygun olarak devam ettiğini belirterek, “Bizim BKM olarak tüm hazırlıklarımız tamam. Bankalarımız da gerekli hazırlıklarını tamamladılar. İsteyen bankalar müşterilerine TROY kredi kartı vermeye başlayacak. Ama TROY’un tanıtımı ve resmi lansmanını ertekelik. Çünkü 1 Nisan’da gündem 4.5G ile oldukça meşgul. TROY da, 4.5G’ye geçiş gibi son derece önemli bir gelişme. Bu iki önemli gelişmenin çakışmaması için biz tanıtımımızı erteleme kararı aldık” dedi. 

YURTDIŞI İÇİN GÖRÜŞÜYORLAR
Müşteriler kredi veya banka kartı alırken, global ödeme sistemi şirketi Mastercard veya Visa gibi artık yerli ödeme sistemi TROY’u da tercih edebilecekler. Kartlarda hangi ödeme sisteminin altyapısının kullanıldığı sağ alt köşesindeki alanda yer alacak. Türkiye’de bankaların ödeme sistemleri altyapısı maliyetlerinin azaltılması amacıyla yola çıkılan TROY’un yurtdışında kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu. Projeye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, TROY altyapısına sahip kartlar yurtdışında da kullanılabilecek. Bunun için TROY kartı verecek bankalar hali hazırda birlikte çalıştıkları Mastercard ve Visa ile yurtdışında işbirliği yapmak üzere görüşmeler yürütüyor. TROY kart sahibi kartını aldığı banka hangi global ödeme sistemi şirketi ile anlaşmışsa o şirketin altyapısı ile TROY kartını yurtdışında kullanabilecek. Böylece TROY kart sahiplerinin yurtdışında kullanmak için farklı bir kart daha taşımaları gerekmeyecek. 

BAKMADAN GEÇME!