Milli Aydın Bankası binası krizinde mahkeme karar verdi

Güncelleme Tarihi:

Milli Aydın Bankası binası krizinde mahkeme karar verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 13:47

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, Milli Aydın Bankası Binası'nın tahliyesinin durdurulmasına ilişkin yaptığı başvurusunu, Aydın 1. İdare Mahkemesi reddetti. Mahkeme kararının ardından, Büyükşehir'in kendi isteğiyle binayı tahliye etmemesi halinde Efeler Kaymakamlığı, kamu gücüyle binayı boşaltıp mülk sahibi olan Efeler Belediyesi'ne teslim edecek.

Haberin Devamı

Aydın'ın büyükşehir olması ile oluşturulan Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Milli Aydın Bankası'nı yeni kurulan Efeler Belediyesi'ne devretmişti. Efeler Belediyesi de mülkiyetine geçen Milli Aydın Bankası'nı boşaltması için Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tebligat göndermiş, tebligatta belirtilen sürenin dolmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezi olarak kullandığı Milli Aydın Bankası'nı boşaltmamıştı. Bunun üzerine Efeler Belediyesi de Efeler Kaymakamlığı'na başvurup binanın boşaltılıp kendisine teslim edilmesini talep etmişti. Efeler Kaymakamlığı, binayı boşaltması için Büyükşehir'e tebligat göndermişti. Tebligatın ardından, Büyükşehir ise boşaltma kararı ile ilgili yürütmenin durdurulması için Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Haberin Devamı

Milli Aydın Bankası binası krizinde mahkeme karar verdi

Aydın 1. İdare Mahkemesi, başvuruyu 2015/1050 kararı ile reddetti. Mahkeme kararının ardından, Büyükşehir'in kendi isteğiyle Milli Aydın Bankası Binası'nı tahliye etmemesi halinde, Efeler Kaymakamlığı, kamu gücüyle binayı boşaltıp mülk sahibi olan Efeler Belediyesi'ne teslim edilmesi de istedi.

Aydın'ın Efeler ilçesi Sevgi Yolu'ndaki tarihi Milli Aydın Bankası'nın tahliyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi'ni karşı karşıya getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!