Migros’tan dev tesisle sağlıklı et atağı

Güncelleme Tarihi:

Migros’tan dev tesisle sağlıklı et atağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 08:30

Türkiye’de son yıllarda kırmızı et fiyatı ve üretimi hep tartışılıyor.

Haberin Devamı

Et üretimindeki sorunları aşmak için 5 yıl önce harekete geçen Migros, İzmir’de 100 milyon lira yatırımla kurduğu Türkiye’nin en büyük et işleme tesisi Miget ile üretim ağı oluşturdu. Proje hayata geçirilmeden önce dünyanın 20 farklı noktasında örnek çiftlikler gezildi. Daha sonra kırmızı et temini için Türkiye’deki binin üzerindeki küçük besici ile anlaşılarak çiftliklerini daha iyi standartlara getirmeleri sağlandı. Bu çiftlikler de besicilik yaparken kullanılan hayvan yemini aynı modelle çevresindeki diğer çiftçilerden temin etmeye başladı. Böylece Türkiye’nin her bölgesine yayılan bir ekosistem oluşturuldu.

Miget’in yerli besiciyi hızla güçlendirdiğini söyleyen Migros İcra Kurulu Üyesi Cem Rodoslu, “Migros, kendi etini kendi üretiyor. Bu tesisten çıkan ürünler aynı gün Türkiye’nin 81 iline ulaşıyor. Türkiye’deki her 4 aileden biri bu tesisten çıkan ürünleri kullanıyor. Dolayısıyla kırmızı et tüketiminde çok önemli bir komuna geldik. Ette fiyatları en uygun seviyede tutmak için gerekli aksiyonları alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Et üretiminde soğuk zincirinin hiç kırılmadığını belirten Rodoslu, “Tesisimizde 220 kontrol noktası ve hassas sensörler kullanıyoruz. Üretim robotik sistemlerle destekleniyor. Kontrol hayvan doğduğunda başlıyor. Çiftliklerdeki takip sistemleri ile hayvanın durumunu ve gelişimini izliyoruz. Sofradaki üründe sorun olursa hangi çiftlikteki ve hayvandan üretildiğini görebiliyoruz” dedi.

3 BİN KİŞİLİK KASAP ORDUSU

TESİSLERDE ve satış alanlarında Miget’in 3 bin kişilik kasap ordusu çalışıyor. Kasap Akademisi sayesinde kasaplar 180 saatlik profesyonel bir eğitimden geçip daha sonra çalışmaya başlıyor. Türkiye’deki kayıtlı kasapların yüzde 25’i Migros bünyesinde hizmet veriyor. 41 bin metrekare alana kurulu tesislerde günde ortalama 150 ton kırmızı et üretimi yapılıyor. Bu tüketimin yüksek olduğu dönemlerde 250 tona ulaşıyor. Migros’un kendi perakende ağında satılan kırmızı et miktarı Miget kurulduktan sonra 3 kat artış göstermiş. Etteki fire oranı yarıya inerken, raf ömrü de 2 kat uzamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!