Migros, kredi kartında bankalara rakip oldu

Güncelleme Tarihi:

Migros, kredi kartında bankalara rakip oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Migros, Visa ve Koçbank ile işbirliği yaparak, bir kredi kartının tüm işlevlerine sahip olan ‘‘Migros Clup Kredi Kartı'' çıkarttı. Şirket, kredi kartı sayısını kısa sürede pek çok bankanın ulaşamadığı 1 milyon rakamına çıkarmayı hedefliyor.

Koç Holding'e bağlı Migros, Haziran 1998'de hayata geçirdiği Migros Club Kartı'nı Visa ve Koçbank işbirliği ile kredi ve ödeme kartına dönüştürdü. Migros öncelikle sayıları 1 milyona ulaşan Migros Club Kart üyelerini bir kredi kartının tüm özelliklerine sahip olan Migros Club Kredi Kartı üyesi yapmayı hedefliyor. Bu hedefi gerçekleştirmesi halinde Migros, birçok bankadan daha fazla kart kullanıcısına ulaşmış olacak. Tek bir kart ile Migros Club Kartı sahipleri hem Migros Club'ın hem de Migros Club Kredi Kartı'nın avantajlarından yararlanacak.

Migros Türk Genel Müdürü Bülend Özaydınlı, Koçbank Genel Müdürü Engin Akçakoca ve Visa Türkiye Genel Müdürü Richard Cullen Migros Club Kredi Kartı için güçbirliğine yönelik ortak anlaşmaya imza attılar. Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi içinde yer alan hipermarkette düzenlenen imza töreninde konuşan Özaydınlı, Migros Club Kart üyelerinden gelen talep doğrultusunda böyle bir uygulamaya geçtiklerini söyledi. Özaydınlı, ‘‘Dünyanın her yerinde ödeme ve kredi kartı olarak kullanılabilecek bu kartın büyük kitlelere ulaşmasını bekliyoruz'' dedi. Bugünden itibaren Kredi Kartı için başvuru formları dağıtılmaya başlanacak.

BÜYÜK ORGANİZASYON

Toplantıda konuşan Visa Türkiye Genel Müdürü Richard Cullen Migros Club Visa Kartı'nın Türkiye'nin en büyük hipermarket zinciri Migros, En büyük bankası Koçbank ve en büyük kartlı ödeme sistemi Visa'yı biraraya getirdiğini söyledi. Önümüzdeki aylarda milyonlarca Türk tüketicisinin Migros'taki alışverişlerini bu kart ile yapacaklarını vurgulan Cullen, bu ortaklığın tüketiciye yönelik olarak Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en büyük organizasyon olduğunu ve kredi kartları ile perakende alışverişte yeni standartlar oluşturacağını savundu. Cullen, ‘‘Migros Kredi Kartı kullanıcıları 100 bini Türkiye'de olmak üzere 600 milyon Visa kart kullanıcısı gibi dünyadaki 15 milyon noktadan alışveriş yapabilecek'' dedi.

Günde 350 bin, yılda yaklaşık 140 milyon müşteriye hizmet veren Migros'un, yeni uygulaması Migros Club Kredi Kartı ayrıca, dünyanın 220 ülkesinde 400 bini aşan ATM'den nakit ya da kredi çekme olanağı sağlayacak.

Migros Club Kredi Kartı üyeleri ayrıca, Club Kart üyleri gibi yıldızlı ürünlerden anında indirim alacak, belirli alışveriş miktarları içinde ve belirli marka promosyonlarından en çok alışveriş eden yaklaşık 50 bin kişi her ay 350 milyar lira kazanacak.

İNDİRİMLER

Migros Club Kredi Kartı sahipleri, diğer Koç Grubu şirketlerinin çeşitli avantajlarından da yararlanabilecek. Setur, Divan Grubu'ndan yüzde 30'a varan indirim, araba kiralamalarında yüzde 20 indirim, Koçbank Özel Emeklilik Sigortası, Koç Allianz Hayat'tan yüzde 5 indirim, Kayıp-hırsızlık sigortası, Hemispheres Uluslararası Telefon Kartı, Ek Kart imkanı da sunacak.

Özaydınlı: Ekonomi bunalımda değil

1999 yılına oldukça olumlu baktıklarını belirten Migros Genel Müdürü Bülend Özaydınlı 1999 yılı Türkiye ekonomisi ile ilgili beklentilerini şöyle anlattı:

‘‘Türkiye genelinde hasta sektörlerin dışında Türk ekonomisinde bir bunalımdan sözetmek doğru değil. Perakendecilik sektörü büyük bir kriz yaşamadı. Örneğin şu anda Beylikdüzü mağazasında 30 bin kalem mal var. Bu mallar

değişik üreticiler tarafından üretiliyor. Biz satabiliyorsak, demek ki onlar da üretiyorlar. Bu malların üreticileri açısından da bir bunalım söz konusu değil. Ekonominin kendi dinamitleri içinde var. Ancak ertelenmiş olarak var. Yılın ikinci yarısının hareketli olacağı kanısındayım. Faizlerin ekonomiye döneceği düşüncesinden hareketle bu sonuca varıyorum. 1999 yılında Migros'un yüzde 27 oranında büyümeyi hedefliyor.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!