Microsoft, otel odasında doğmuş

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, otel odasında doğmuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Amerika'da yayınlanan iş çevrelerinin ünlü dergisi INC'de yer alan bir röportajda, sıfır veya 10 bin doların altında sermaye ile işe başlayıp, bugünün dev firmaları haline gelen şirketlerin listesini yayınladı.

GATEWAY: Gateway 2000 şirketinin kurucusu Ted Wait'in, 1985 yılında kurduğu şirket için, 10 bin dolar sermayeyi anne annesinden borç aldığı belirtildi. İlk yıllarda telefonla bilgisayar satan şirketin üç yıl sonra Gateway 2000 olarak adını değiştirdiği ve bilgisayar dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığı ifade edildi. Gateway 2000'in şimdiki satışları 5 milyar dolar.

APPLE: Apple kompüter Şirketi'ni kuran Steve Jobs ve ortağı Steve Wozniak'ın ise Jobs'ın garajında ilk Apple 1 PC'yi yaptıkları belirtildi. İki ortak ellerindeki arabayı ve proğramlanan bir hesap makinasını satarak elde ettikleri 1350 dolarla işe başladıklarını vurguladılar.

MICROSOFT: Harward Üniversitesi'ni yarıda bırakan Bill Gates ve liseden kovulan arkadaşı Paul Allen de, Albuquerque (New Mexico) de 1975 yılında bir otel odasından Microsoft'un temelini atmışlar. Microsoft bugün, her üç ayda bir milyar dolar kâr ediyor.

NIKE: Nike firması, 1960'lı yılların başında, Philip Knight ve lisedeki spor hocası William Bowerman'ın, işporta malı Japon spor ayakkabıları satmasıyla başlamış. Nike'ın bugünkü yıllık cirosunun, 6,5 milyar dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!