Mickey Mouse’un gemilerinde Türkler çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Mickey Mouse’un gemilerinde Türkler çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2004 13:30

Film şirketleriyle tanınan Amerikan firması Walt Disney, çocuklu ailelere yönelik yolcu gemileri için Türk eleman arıyor. Şirket, restoran, bar, animasyon, çocuk bakımı alanlarında iyi derecede İngilizce bilen elemanlar alacak.

Walt Disney deyince akla ilk önce Mickey Mouse ve çizgi film karakterleri geliyor. Aslında şirket tam bir eğlence sektörü devi. Bol Oscar ödüllü film şirketi Miramax, Bueno Vista film stüdyoları, spor kanalı ESPN, (Entertainment and Sports Network), televizyon kanalı ABC (American broadcasting Company), çizgi film kanalı Fox Kids, eğlence parkı Disneyland'lar Walt Disney'e ait. Dünya cirosu yaklaşık 30 milyar dolar.

Şirketin bilinmeyen işlerinden biri ise yolcu gemisi işletmeciliği. 1997'den beri bu alanda faaliyet gösteren şirketin iki bin 650 yolcu kapasiteli iki gemisi var. Bu yıl içinde faaliyete geçecek olan gemiler dünyanın en büyük yolcu gemileri olacak.

Walt Disney, çocuklu ailelere yönelik iki gemisi için Türkiye'den de eleman alacak. Şirket; restoran, bar, animasyon, çocuk bakımı alanlarında iyi derecede İngilizce bilen elemanlar arıyor.

Walt Disney'in Türkiye'deki personel temsilcisi Miray International. Şirketin genel müdürü Vedat Uğurlu, başvuruların Haziran ayının ikinci haftasında başlayacağını söylüyor. Adaylar iki aşamalı bir elemeden geçtikten sonra işe alım işlemi yapılacak.

Miray International, 1997'da kurulmuş. Walt Disney'e bağlı Disney Cruise Line yanında, Royal Caribbean International, Quality Cruise Line Showtime Pictures International, Star Cruises ve Texas Treasure Corpus Cristi firmalarının Türkiye'deki personel temsilciliğini yapıyor.

11 EYLÜL’ÜN ETKİSİ

Walt Disney'le 2001'de anlaşmışlar. Ancak 11 Eylül olaylarının ardından şirket Türkiye'den eleman alımını dondurmuş. Bu yıl ise yeniden Türk eleman alma çalışmalarını başlatmış. Uğurlu ve iki yardımcısı Mustafa Gülsever ve Abidin Şahin'le yıllarca yolcu gemilerinde çalıştıktan sonra kendi işlerini kurmuşlar.

Uğurlu, restoran, resepsiyon, bar, housekeeping, steward, çocuk bakımı işlerinde çalışacak elemanlara ihtiyaç duyulduğunu anlatıyor. Daha çok kadın adayların tercih edildiğini belirtiyor. Başvuruları kabul edilen adaylar, ABD Florida'da dört günlük bir oryantasyon eğitiminden sonra altı aylık kontrat yaparak işe başlıyor. Uğurlu, başvuru aşamasında adaylardan para alınmadığını ancak kendi masraflarını kendilerinin karşılamasının beklendiğini dile getiriyor. Belgeler, vize ve ilk gidiş için uçak bileti masrafı adaylara ait.

Uğurlu, başvuruları kabul edilen adayların bin 500 ile üç bin dolar arasında maaş aldığını belirtiyor. Yolcu gemilerinin en önemli özelliğinin çalışanlarının yüzde 50'ye yakınının değişik ülkelerin insanlarından oluşması olduğunu dile getiriyor.

Bilgi için: (0212) 230 22 25, mirayint@veezy.com

Aranan özellikler

Yolcu gemisi işletmeciliği işi de yapan Walt Disney şirketi, restoran, resepsiyon, bar, housekeeping, steward, çocuk bakımı işlerinde çalışacak Türk elemanlar alacak. Walt Disney'in Türkiye'de personel temsilciliğini yapan Miray International'in Genel Müdürü Vedat Uğurlu, adaylarda aranan özellikleri şöyle sıralıyor:

‘‘21 yaşını doldumuş, İngilizce bilen ve tercihen ikinci dili de olan üniversite mezunlarını tercih ediyoruz. Turizm eğitimi almış ya da bu sektörde daha önce çalışmış olmak da avantaj sağlıyor. Sağlık sorununun olmaması ve daha önce bir suç işlememiş olması gerekiyor.‘‘
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!