Güncelleme Tarihi:
Bloomberg'e konuşan Öztürk, Koza İpek satın alması için "Türkiye'den ve Körfez ülkelerinden beş-altı" potansiyel ortakla görüştüklerini söyledi.
"FETÖ"ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül'de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF'ye devredilmişti.
Öztürk'ün açıklamalarının ardından borsada işlem gören Metro Ticari hisseleri yüzde 10'a yakın yükseldi. 11 Ekim'den bu yana hissedeki toplam yükseliş yüzde 90'ı aştı.
ÖZTÜRK'ÜN GERİ DÖNÜŞÜ
Metro Holding bu ay KAP'a yaptığı açıklamada Koza İpek hisselerine talip olduğunu açıklamış, Öztürk de sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda alım için çalışmalara başladıklarını duyurmuştu.
Yaklaşık 2,5 yıldır yaşadığı Gürcistan'dan bu ay dönen Öztürk'ün FETÖ soruşturması kapsamında el konulan Koza-İpek şirketlerine talip olmasının farklı bir anlamı daha var.
Öztürk hakkında, 1996 yılında cinayete kurban giden Kuvvet Köseoğlu’nu ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası geçen haftalarda bozuldu.
“FETÖ tarafından kendisine kurmaca delillerle kumpas kurulduğu” gerekçesiyle yeniden yargılama talebini kabul eden İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasının infazının durdurulmasına ve yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.
'PİYASA DEĞERİ ÖNEMLİ DEĞİL'
Koza-İpek'in hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Twitter'dan yaptığı açıklamada satış iddialarını yalanlamış ve “Değeri 10 milyon bile olmayan bir şirket, kasasında 600 milyon dolar nakdi, 20 milyar dolarlık SRK onaylı maden kaynağı olan bir grubu satın alamaz" demişti.
Öztürk Bloomberg'e yaptığı açıklamada, şirketleri "piyasadan değil, devletten alacakları için piyasa değerlerinin ne kadar olduğunun önemli olmadığını" söyledi.