Mercedes, Peugeot ve Nissan zarar yazdı, Honda’nın kârı ‘dip’ yaptı

Güncelleme Tarihi:

Mercedes, Peugeot ve Nissan zarar yazdı, Honda’nın kârı ‘dip’ yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 00:00

Alman Daimler başta olmak üzere Fransız Peugeot, Japon Nissan zarar açıklarken, Honda’nın ise kârı yüzde 96 düştü. Binek otomobil ve ticari araç üreticisi Daimler, ikinci çeyrekte 1.06 milyar Euro zarar ettiğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, düşen satışların yanı sıra Chrysler’deki hisselerle ilgili yükümlülüklerin etkisiyle zarar edildiği kaydedildi. Dünyanın önde gelen lüks otomotiv markaları olan Mercedes-Benz, Maybach ve Smart’ı bünyesinde bulunduran Daimler, geçen yıl ikinci çeyrekte 1.3 milyar Euro kâr elde etmişti. Daimler’in, geçen yıl söz konusu çeyrekte 26 milyar Euro olan satışları ise yüzde 25 düşerek 19.5 milyar Euro’ya geriledi.

Nissan ve Honda

Japonya’nın üçüncü büyük otomotiv şirketi Nissan da 31 Mart itibariyle başlayan mali yılın ilk çeyreğinde 16.5 milyar Yen (175.5 milyon dolar) zarar açıkladı. Şirket, nisan-haziran dönemindeki zarardan güçlü yeni sorumlu tuttu. Nissan, 2010 Mart ayında bitecek mali yıla ilişkin 170 milyar Yenlik (1.8 milyar dolar) zarar tahminini ise değiştirmedi. Japonya’nın ikinci büyük otomotiv üreticisi Honda’nın ise 31 Mart itibariyle başlayan mali yılın ilk çeyreğindeki kârı yüzde 96’lık düşüşle 7.5 milyar yen (79.8 milyon dolar) oldu. Fransız otomotiv devi Peugeot Citroen (PSA Grubu) da ilk 6 ayda 962 milyon Euro net zarar açıkladı. PSA Grubu, geçen yıl aynı dönemde 733 milyon Euro kâr elde etmişti.

GM: Opel’e gelen teklifler içinden bir tercih yapmadık

ABD’li General Motors (GM) Başkan Yardımcısı ve Opel’in satışı konusunda baş müzakereci John Smith, medyadaki haberlerin aksine Opel’in satışı konusunda gelen teklifler içinde henüz herhangi birini tercih etmediklerini söyledi. Aylar süren yoğun müzakereler sonrasında Opel konusunda karar noktasına gelindiğini belirten Smith, GM’nin Magna International ve Rus Sberbank konsorsiyumunun yanı sıra RHJ International ile de görüşmelerini hala sürdürdüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!