Memurla işçinin eylem günü

Güncelleme Tarihi:

Memurla işçinin eylem günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maaş zam oranlarını ve geç emekliliği protesto eden memur ve işçiler dün yurdun dörtbiri yanında çeşitli eylemler yaptılar. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) dün Kadıköy İskele Meydanı'nda oturma eylemi yaptı, maaş zam oranları ve geç emeklilik protesto edildi. Eyleme yaklaşık 300 KESK üyesi katıldı.

Hazırlanan sosyal güvenlik yasa tasarısını protesto etmek için Saraçhane'deki İstanbul Bölge Çalışma Müdürlüğü önünde toplanan DİSK'e bağlı işçiler, ‘‘mezarda emekliliği’’ simgeleyen tabutu omuzlarından indirmedi.

KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, buradaki konuşmasında da hükümete çattı. Siyami Erdem, siyasi iktidarın emekçilere saldırdığını ileri sürerek şöyle dedi: ‘‘Bir yandan düşük zamlarla bizleri açlığa ve yokluğa mahkum ederlerken, diğer yandan mezarda emekliliği dayatıyorlar. İMF'ye temmuz maaşlarının yüzde 10-15 düzeyinde olacağı sözünü verenler, salonlarda, yükselttiğimiz taleplerimize kulak tıkıyorlar. Artık biliyoruz ne zaman bir ‘Reforma' sözü edilse ardından emekçilere kıyım politikası, çocuklarımızın sütünün azalması, ekmeklerinin küçülmesi çıkıyor. Ne zaman bir 'Reform'sözü edilse altından sermayenin daha fazla kár hırsı, yeni soygun ve talan projeleri boy veriyor. Bütün bu saldırıların adı Sosyal Güvenlik Reformu oluyor.’’

DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, sosyal güvenlik tasarısının IMF baskısı sonucu yasalaştırılmak istendiğini ve mezarda emeklilik anlamına gelen tasarının çalışanların kazanılmış haklarını elinden alacağı belirtti. Tokmak yasa tasarısının asıl amacının sosyal devleti tasfiye etmek olduğunu söyledi. Tokmak, hükümetin uluslararası sermayenin çıkarları doğrultusunda hazırladığı tasarının insani unsurları içermediğini ve halkın taleplerinin değil sermayenin taleplerini dinlediğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!