Memura ocakta yüzde 40 temmuzda yüzde 30 zam

Güncelleme Tarihi:

Memura ocakta yüzde 40 temmuzda yüzde 30 zam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, ANAP Başkanlık Divanı'nda genel başkan yardımcılarına bütçe hakkında bilgi verirken, memur, emekli, dul ve yetime yapılacak zammın 1998 Ocak ayında yüzde 40, Temmuz'da da yüze 30 olacağını söyledi.

Anap Başkanlık Divanı dün 2 saat bütçe ve meclis başkanlığı konusunu tartıştı. Yılmaz toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Refahyol'un Ağustos sonu itibariyle 900 trilyon açık verdiğini, bu açığın yılsonunda 2.4 katrilyona ulaşacağını bildirdi. 98 bütçesini yaparken bunları gözönünde bulunduracaklarını bildiren Yılmaz, Erbakan'ın kaynak paketinin yüzde 1'inin bile gerçekleşmediğini bildirdi. Hükümetinin çok zorluklarla karşı karşıya olduğunu, bunlardan önceliği de yatırımların oluşturduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘‘Ekonomideki birinci görevimiz enflasyonun düşürülmesidir. Türkiye bu enflasyon oranıyla yoluna devam edemez, Avrupa Birliğine entegre olamaz. Bu nedenle 98'de birinci önceliğin enflasyon canavarını yenmeye verdik’’ dedi.

‘‘Enflasyonu indirmeyi hedefleyen her program istikrar programıdır. Enflasyon yüzde 100'e yükseliyorsa istikrar programına gerek var. Ama bunun şok program olması yerine 3 yıla yayılması daha uygun’’ diyen Yılmaz, bir soru üzerine, kamu çalışanlarının memur, emekli ve dulun enflasyona ezdirilmeyeceğini, ancak reel artış da verilemeyeceğini belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çalışan doktor, öğretmen gibi teknik personelin özendirileceğini de kaydeden Yılmaz, kayıtdışı işçi çalıştırmanın önüne geçileceğini ifade etti. Yılmaz, gazetecilerin sorulara rağmen memur maaşındaki artışla ilgili oran vermezken, Başkanlık Divanı'nda, yapılacak zam oranının birinci yarı yılı için yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 40, ikinci yarıda da yüzde 30 olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!